Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Στο 12% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2009

Το έλλειμμα προϋπολογισμού ενδέχεται να φτάσει έως και το 12% του ΑΕΠ το 2009, τόνισε ο κ. Γ. Προβόπουλος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Προβόπουλος: Στο 12% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2009
Το έλλειμμα προϋπολογισμού ενδέχεται να φτάσει έως και το 12% του ΑΕΠ το 2009, τόνισε ο κ. Γ. Προβόπουλος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.  

"Με βάση τα στοιχεία για το πρώτο ενννεάμηνο, το ταμειακό έλλειμμα έφτασε το 10% και δεδομένων των κυρίαρχων τάσεων θα φτάσει, αν δεν ξεπεράσει, το 12%", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Προβόπουλος.

Στη συνάντηση ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον νέο υπουργό Οικονομικών για τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και για τους νέους κανόνες και το εποπτικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η συναντήσεις των δύο αντρών αναμένεται να είναι τακτικές, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τη συνάντηση πηγές του υπουργείου Οικονομίας διευκρίνιζαν, αναφορικά με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα" για τα άδεια γραφεία που παρέλαβαν οι νέοι υπουργοί, ότι δεν βρέθηκαν σκληροί δίσκοι στο γραφείο του υπουργού, γεγονός που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, με καθυστέρηση 48 ωρών έλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου επιστολή του προέδρου του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή μόνο από την πλευρά των εσόδων, αλλά απαιτούνται και περικοπές δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v