Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό εξέταση η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό

Την προσεχή Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Υπό εξέταση η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό
Την προσεχή Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το θέμα της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Πρόθεση του υπουργείου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι να υλοποιηθεί το έργο της διπλής ανάπλασης, το οποίο ήδη βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων.  

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι κύκλοι του υπουργείου διευκρινίζουν ότι το project θα υλοποιηθεί με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ότι η πρόθεση του υπουργείου δεν προδικάζει την υλοποίησή του είτε στο σύνολο του project είτε μερικώς.


Βωβός: Άρρηκτα συνδεδεμένα γήπεδο και εμπορικό

Ο λόγος διακοπής του έργου στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη του ισοζυγίου πρασίνου, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Βωβός, η οποία καλεί όλες τις πλευρές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατή μια ρύθμιση από την Πολιτεία για τη διπλή ανάπλαση, που θα είναι σύμφωνη με την εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Βωβός αναφέρει:

"Μετά τη δημοσίευση της υπ' αριθμόν 3059/2009 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της εταιρίας μας ότι ο λόγος της διακοπής του έργου στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη του ισοζυγίου πρασίνου.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο της διπλής ανάπλασης είναι αναγκαίο να προβούν όλες οι πλευρές στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα καταστήσουν δυνατή μία ρύθμιση από την Πολιτεία που θα είναι σύμφωνη με την εκδοθείσα απόφαση.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η εταιρία μας δεσμεύεται να προβεί, κατά τις διατάξεις του άρθρου 242 παρ. 2 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο υποδείξει η Πολιτεία, στην παραχώρηση του ακάλυπτου χώρου του Ο.Τ. 45α σε κοινή χρήση, ούτως ώστε να αποτελέσει κοινόχρηστο πράσινο κατά τις επιταγές της σκέψης 21 της αποφάσεως.

Αναμένουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες, ούτως ώστε η ρύθμιση από την πλευρά της Πολιτείας να είναι άμεση και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου της διπλής ανάπλασης.

Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και αυτή του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, η δε έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και η βάσει αυτής χορηγηθείσα οικοδομική άδεια του γηπέδου συναρτώνται με παραχωρήσεις γενόμενες από την εταιρία μας, υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης συνέχισης των εργασιών κατασκευής του κτιρίου μας στο Ο.Τ. 45α.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρία μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στις περαιτέρω διαδικασίες αλλά και για να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και των εργαζομένων της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v