Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Παπανδρέου στα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο, Josep Acebillio, επισκέφθηκε σήμερα, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού και στη συνέχεια του Φαλήρου.

Επίσκεψη Παπανδρέου στα Ολυμπιακά Ακίνητα
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο, Josep Acebillio, επισκέφθηκε σήμερα, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού και στη συνέχεια του Φαλήρου.

Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους δύο υπουργούς και τον γνωστό πολεοδόμο, επισκέφθηκε το Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, όπου είχαν μία πανοραμική άποψη της πόλης και του παραλιακού μετώπου.

Ο Josep Acebillio, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Φαλήρου, είπε τα εξής:

"Θα ήθελα να θυμίσω ότι όλες οι πόλεις του κόσμου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αλλά κάθε πόλη βρίσκει συγκεκριμένες λύσεις. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι βρίσκομαι εδώ επειδή είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στην Αθήνα η εμπειρία μου από τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Είμαι εδώ για να συμβουλεύσω τους ανθρώπους που εργάζονται, την κυβέρνηση και τους αρχιτέκτονες που θα χρησιμοποιήσει, τους μηχανικούς, τους Έλληνες που γνωρίζουν την χώρα τους, την οποία εγώ δεν γνωρίζω.

Βιώνουμε όμως μια παγκόσμια ύφεση, και είναι απολύτως απαραίτητο τα έργα της Αθήνας και της Ελλάδας να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και τις νέες επιλογές που υπάρχουν στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός δημιούργησε μια συμβουλευτική επιτροπή για τις τοπικές διαδικασίες, που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ, εργαζόμουν σε κάτι παρόμοιο στο Λονδίνο και την Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις. Τώρα όμως βρίσκομαι εδώ, για να βοηθήσω και να συζητήσω με τον Πρωθυπουργό και με τους συνεργάτες του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v