Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζήτησαν από Α. Λοβέρδο οι κοινωνικοί φορείς

Η ανεργία, ο ρόλος του ΟΑΕΔ και κλαδικά ασφαλιστικά θέματα τέθηκαν υπόψη του υπουργού Εργασίας, Α. Λοβέρδου, σε συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ζητά ο ΣΕΒ.

Τι ζήτησαν από Α. Λοβέρδο οι κοινωνικοί φορείς
Το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, του ΟΑΕΔ και κλαδικά ασφαλιστικά ζητήματα τέθηκαν υπόψη του υπουργού Εργασίας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και αναλυτική συζήτηση, εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο ίδιος έθεσε ως βασική προτεραιότητα το ζήτημα της ανεργίας και των ανέργων, των απολύσεων και της αδυναμίας της οικονομίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ο ΣΕΒ έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη να θωρακιστεί η εργασία από τις συνέπειες της κρίσης, καταθέτοντας 10 συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη μέτρων.

Ο ΣΕΒ μεταξύ άλλων ζήτησε την υποστήριξη νέων προσλήψεων με προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μόνο για τις επιχειρήσεις που θα αυξήσουν την απασχόληση μέχρι το τέλος του 2010.

Ένα κείμενο 16 θέσεων που χρήζουν απόφασης κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Βασικότερο αίτημα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Δημήτρης Αρμενάκης, είναι η αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε: "Δύο ήταν τα βασικά ζητήματα. Θέλουμε έναν άλλον ΟΑΕΔ, όχι παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος. Να υπηρετεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις.

Και θέλουμε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση, για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία απαξιώνονται, έτσι ώστε ο μικρός και πολύ μικρός επιχειρηματίας να δουλεύει, να επενδύει στη δουλειά του, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και όχι να επενδύει εκτός επιχείρησης για να καλύψει τα νώτα του, να καλύψει τη σύνταξή του και την περίθαλψή του, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν, έχει εμπεδωθεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ότι δε θα πάρουν σύνταξη, δεν θα έχουν ασφάλεια και πρόνοια όταν βγουν από το επαγγελματικό στίβο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v