Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίχαλος: Να εφαρμοστεί η σύμβαση ΟΛΠ-COSCO

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ενσκήψει στην αγορά, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά

Μίχαλος: Να εφαρμοστεί η σύμβαση ΟΛΠ-COSCO
Πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ενσκήψει στην αγορά, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, μετά την παραχώρηση εκμετάλλευσής του στην κινεζική COSCO.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν ούτε να εξάγουν τα προϊόντα, ούτε να εισάγουν εμπορεύματα και πρώτες ύλες, που είναι αναγκαίες για την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητά τους.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανέφερε στον κ. Μίχαλο ότι αυτό που αναζητά η κινεζική πλευρά είναι η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. έχει, ήδη, αποστείλει την περασμένη βδομάδα επιστολή προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ζητώντας της άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους για την επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα, έχει καλέσει σε συνάντηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο λιμάνι, καθώς η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων θα πλήξει ανεπανόρθωτα την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας με τεράστιες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Όπως τόνισε, τέλος, ο κ. Μίχαλος η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις και να εφαρμόσει την υπάρχουσα συμφωνία για την εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO, καθώς έχει ήδη πληγεί μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v