Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΕ-ΟΤΕ:Στηρίζει τους απεργούς σε Vodafone & Wind

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς στις εταιρίες Vodafone και Wind που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα στην εργασία, στις αξιοπρεπείς αμοιβές και στις εργασιακές σχέσεις.

ΟΜΕ-ΟΤΕ:Στηρίζει τους απεργούς σε Vodafone & Wind
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς στις εταιρίες Vodafone και Wind που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα στην εργασία, στις αξιοπρεπείς αμοιβές και στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ - ΟΤΕ, η Vodafone η οποία μεταβίβασε ορισμένες από τις τηλεπικοινωνιακές της δραστηριότητες στην HOL, μεταβίβασε αυθαίρετα στη ΗΟL και 30 εργαζόμενους της, αμφισβητώντας ταυτόχρονα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Η Wind από την άλλη πλευρά, με την επιχείρηση τρομοκράτησης - όπως αναφέρει - που έχει φτάσει μέχρι τις υποχρεωτικές «παραιτήσεις» και την απόλυση συνδικαλιστών, έχει δημιουργήσει ένα ζοφερό εργασιακό σκηνικό με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με εργασιακή ανασφάλεια. Αυτό το κλίμα έφερε τις 24 αυτοκτονίες στη France Telecom τον τελευταίο χρόνο.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι στηρίζει τους απεργούς στη Vodafone και στη Wind και καλεί τις δύο εταιρίες να επανακαθορίσουν τη στάση τους, ανακαλώντας τις σχετικές αποφάσεις τους και δημιουργώντας ένα άλλο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v