Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Λοβέρδος: Δραματική η κατάσταση στην ανεργία

«Η κατάσταση είναι δραματική και επιβάλλει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανορθώσουμε τη χώρα», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την έκθεση της ΕΣΥΕ για την ανεργία. Τι λέει η ΓΣΕΕ για την ανεργία.

Α. Λοβέρδος: Δραματική η κατάσταση στην ανεργία
«Η κατάσταση είναι δραματική και επιβάλλει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανορθώσουμε τη χώρα», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία.

----ΓΣΕΕ: Η ανεργία καλπάζει

Συνεχίζεται η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας φτάνοντας τον Ιούλιο στο στατιστικό ποσοστό του 9,6% έναντι 7% τον Ιούλιο του 2008. Η πραγματική ανεργία βέβαια είναι πάνω από 15% ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική.

Οπως τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία πληρώνουν τα σπασμένα μιας αντι-αναπτυξιακής και αντεργατικής πολιτικής, η οποία προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας με τις προσλήψεις των stage, με τα 4ήμερα και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι προτάσεις και οι θέσεις της ΓΣΕΕ για ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η τόνωση της αγοραστικής δύναμης χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και η απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις ή χρηματοδότηση από το πακέτο των 28 ΔΙΣ €, είναι τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας είναι μόνιμη απαίτηση και διεκδίκησή μας για την ανακούφιση και ενίσχυση των ανέργων. Η ΓΣΕΕ σε αυτή τη κατεύθυνση παλεύει και διεκδικεί ώστε με άμεσα μέτρα να αντιμετωπιστεί η ανεργία και ταυτόχρονα η άσκηση πολιτικών που θα οδηγούν στην αναπτυξιακή πορεία την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v