Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15%

Η πραγματική ανεργία βέβαια είναι πάνω από 15% ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική εκτιμά η ΓΣΕΕ.

ΓΣΕΕ: Η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15%
Η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15% ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική εκτιμά η ΓΣΕΕ.

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας συνεχίζεται φτάνοντας τον Ιούλιο στο στατιστικό ποσοστό του 9,6% έναντι 7% τον Ιούλιο του 2008. Η πραγματική ανεργία βέβαια είναι πάνω από 15% ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική. 

Οι προτάσεις και οι θέσεις της ΓΣΕΕ για ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η τόνωση της αγοραστικής δύναμης χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και η απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις ή χρηματοδότηση από το πακέτο των 28 ΔΙΣ €, είναι τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας είναι μόνιμη απαίτηση και διεκδίκησή μας για την ανακούφιση και ενίσχυση των ανέργων.

Η ΓΣΕΕ σε αυτή τη κατεύθυνση παλεύει και διεκδικεί ώστε με άμεσα μέτρα να αντιμετωπιστεί η ανεργία και ταυτόχρονα η άσκηση πολιτικών που θα οδηγούν στην αναπτυξιακή πορεία την οικονομία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v