Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Ρέππας: Ζητά αυξημένη ετοιμότητα για πλημμύρες

Αυξημένη ετοιμότητα και δράση για την πρόληψη καταστροφών ζήτησε με σχετική εγκύκλιό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας, ενόψει των χειμερινών μηνών.

Δ. Ρέππας: Ζητά αυξημένη ετοιμότητα για πλημμύρες
Αυξημένη ετοιμότητα και δράση για την πρόληψη καταστροφών ζήτησε με σχετική εγκύκλιό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, ενόψει των χειμερινών μηνών και την εμπειρία από ακραία καιρικά φαινόμενα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προς Δ/νση Δ10, ΔΚΥΕ, Δ/νση Δ7, ΕΥΔΕ/ΣΑ, ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, ΕΥΔΕ/ΑΕΛΜΠΘ, ΕΥΔΕ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΕΥΔΕ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΕΥΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΥΑΘ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ, Γενική Δ/ντρια Υδραυλικών Έργων, Γενικό Δ/ντή Σ.Ε. με συμβάσεις παραχώρησης, ζητεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται και επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης από τους κατά περίπτωση αναδόχους και σχολαστικό έλεγχο όλων των αντιπλημμυρικών έργων, των κοιτών των ρεμάτων, προστασία στις εγκαταστάσεις των Εταιρειών Ύδρευσης – Αποχέτευσης, απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων και φερτών υλικών που μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων, καθώς και αναβάθμιση των σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες στο πλαίσιο του Σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v