Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκαραμαγκάς: Λύση-"πακέτο" αναζητεί η κυβέρνηση

Λύση-πακέτο για το σύνολο των προβλημάτων που σχετίζονται με τον Σκαραμαγκά και αφορούν κυρίως στο καθεστώς λειτουργίας του και στο θέμα των υποβρυχίων αναζητά η κυβέρνηση μέσα από διυπουργική συνεργασία, σύμφωνα με "τα Νέα".

Σκαραμαγκάς: Λύση-πακέτο αναζητεί η κυβέρνηση
Λύση-"πακέτο" για το σύνολο των προβλημάτων που σχετίζονται με τον Σκαραμαγκά και αφορούν κυρίως στο καθεστώς λειτουργίας του και στο θέμα των υποβρυχίων αναζητά η κυβέρνηση μέσα από διυπουργική συνεργασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα", η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, έπειτα από σειρά συσκέψεις υπό την προεδρία του υπουργού κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, έχει από την πλευρά της διαμορφώσει ένα πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία όσον αφορά τόσο στα 4 καινούργια υποβρύχια τύπου 214 όσο και στον εκσυγχρονισμό τριών άλλων τύπου 209, για τα οποία επί συνολικού κόστους 3 δισ. ευρώ έχει ήδη δώσει περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει παραλάβει τίποτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα Νέα", τα τεχνικά ζητήματα που, όπως φαίνεται, έχουν ήδη επιλυθεί, επισκιάζονται πλέον από την εκβιαστική τακτική των Γερμανών, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η πρόσφατη καταγγελία της σύμβασης, αξιώνοντας 520 εκατ. ευρώ ως υπόλοιπα οφειλόμενα για τα 4 καινούργια υποβρύχια, αλλά και η προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας ότι βάζει λουκέτο μετά τον Οκτώβριο στη θυγατρική της Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αναφέρουν "τα Νέα", έκαναν λόγο για αντιφάσεις των Γερμανών και για εκβιαστική λογική, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης ανήγγειλε αφενός διυπουργική αντιμετώπιση του θέματος (με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών) και αφετέρου πρόθεση διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με τη διοίκηση του Σκαραμαγκά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v