Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Άμεσα δημοσιονομικά μέτρα

Η Ελλάδα θα λάβει άμεσα δημοσιονομικά μέτρα για να μειώσει το διψήφιο έλλειμμα του προϋπολογισμού και το διογκούμενο χρέος, δήλωσε στο Reuters. ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Tι ανέφερε για φορολογία, τράπεζες, ναυτιλία.

Παπακωνσταντίνου: Άμεσα δημοσιονομικά μέτρα
Η Ελλάδα θα λάβει άμεσα δημοσιονομικά μέτρα για να μειώσει το διψήφιο έλλειμμα του προϋπολογισμού και το διογκούμενο χρέος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο ίδιος δήλωσε πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού πιθανώς θα υπερβεί το 10% του ΑΕΠ φέτος και ενδεχομένως να χρειαστούν 3 - 4 χρόνια για να μειωθεί κάτω από το όριο του 3% που θέτει η Ε.Ε.

"Αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι το κλειδί", τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί "μικρό" επιπλέον δανεισμό για να καλύψει τα ελλείμματα, ενώ το πακέτο στήριξης που είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα διανεμηθεί κυρίως το 2010.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση για δημιουργία κρατικής υπερτράπεζας, διαψεύδοντας τη συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ATEbank.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική όσον αφορά στις συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο και στις διασυνοριακές κινήσεις.

Αναφερόμενος στη φορολογία για τον ναυτιλιακό κλάδο, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v