Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστασόπουλος: Στις θέσεις μας μέχρι νεωτέρας

Ο κ. Αναστασόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε τις παραιτήσεις και δήλωσε ότι παραμένει στη θέση του, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Νίκου Αναστασόπουλου ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Προηγουμένως είχαν παραιτηθεί αυτοβούλως τόσο ο πρόεδρος κ. Μπεχράκης όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διορίζονται από το βασικό μέτοχο.

Η διοίκηση του ΟΛΠ παραμένει στη θέση της μέχρι νεωτέρας, δηλαδή, μέχρι την αντικατάσταση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ με κεντρική απόφαση της κυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους της Μιαούλη, επί της ουσίας η Ανώνυμη Εταιρία έχει καταργηθεί, καθώς δεν καλείται να συμμετάσχει στις κρίσιμες συσκέψεις των τελευταίων ημερών τόσο για το θέμα της τύχης της σύμβασης με την Cosco, όσο και την απεργία της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών.

Η κ. Κατσέλη έχει ανακοινώσει ότι τα θέματα αυτά θα χειρισθεί αποκλειστικά η ηγεσία του υπουργείου, χωρίς τη συμμετοχή της διοίκησης του ΟΛΠ.

Ο κ. Αναστασόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε τις παραιτήσεις και δήλωσε ότι παραμένει στη θέση του, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση.

«Κατά την ενημερωτική συνάντηση επί όλων των θεμάτων του ΟΛΠ της 12ης του μηνός η κ. υπουργός ζήτησε και βεβαίως όπως είναι αυτονόητο έλαβε την παραίτησή μου προκειμένου να ηγηθεί προσωπικώς και να έχει ελευθερία χειρισμού στο μέγα θέμα αντιμετώπισης της απεργίας», ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος. «Ο πρόεδρος καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. υπέβαλαν και εκείνοι αυτοβούλως τις παραιτήσεις τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v