Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Προτεραιότητα το έλλειμμα

Πάταξη της φοροδιαφυγής, περικοπές των κρατικών δαπανών και πάνω απ’ όλα μείωση του ελλείμματος είναι οι βασικοί στόχοι του υπ. Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στους "F.Τ.".

Παπακωνσταντίνου: Προτεραιότητα το έλλειμμα
Πάταξη της φοροδιαφυγής, περικοπές των κρατικών δαπανών και πάνω απ’ όλα μείωση του ελλείμματος είναι οι βασικοί στόχοι του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στους "F.Τ.".

Σε δηλώσεις του στην ανταποκρίτρια των "Financial Times" στην Αθήνα, κ. Kerin Hope, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι "δεν υπάρχει το 'business as usual': έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία επείγουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη. Οφείλουμε να διακόψουμε την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και να μειώσουμε σημαντικά τις δαπάνες".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει ακόμη ότι η αύξηση της φορολόγησης των υψηλών εισοδημάτων, η πάταξη της φοροδιαφυγής και οι "στοχευμένες" μειώσεις στις δαπάνες είναι τα απαραίτητα πολιτικά εργαλεία που μπορούν να οδηγήσουν το έλλειμμα κοντά στο 3% - 4% του ΑΕΠ εντός του επόμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά το "πακέτο στήριξης" των 2,5 δισ. ευρώ, τονίζει ότι "είναι απαραίτητο προκειμένου να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα και να βοηθήσει τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις να αντιμετωπίσουν την ύφεση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v