Η 3η Εβδομάδα Ενέργειας 9-13/11 από το ΙΕΝΕ

Στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδα Ενέργειας που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στην Αθήνα στις 9-13 Νοεμβρίου 2009, μία πλειάδα διακεκριμένων ομιλητών θα καλύψουν ένα σύνολο θεματικών με επίκεντρο την ενέργεια, την Κλιματική Αλλαγή.

Η 3η Εβδομάδα Ενέργειας 9-13/11 από το ΙΕΝΕ
Στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδα Ενέργειας που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στην Αθήνα στις 9-13 Νοεμβρίου 2009, μία πλειάδα διακεκριμένων ομιλητών θα καλύψουν ένα σύνολο θεματικών με επίκεντρο την ενέργεια, την Κλιματική Αλλαγή, την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας αλλά και τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις.
 
Ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν προσκληθεί εξέχουσα θέση κατέχουν η νέα Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και οι νέοι Υφυπουργοί στο ίδιο Υπουργείο κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραϊτης, αλλά και ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο IPCC.

Η 3η Εβδομάδα Ενέργειας ανοίγει με την Ημερίδα «Ενέργεια και Εξωτερική πολιτική» στην Αίθουσα Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην θέση της Ελλάδας απέναντι στις Διεθνείς Ενεργειακές Εξελίξεις, καθώς και στην Ενεργειακή Ασφάλεια και τις Επενδύσεις στην ΝΑ Ευρώπη. Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται οι κκ. Alexander Berezikov, (Μέλος Εποπτικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Russian Federation Experts Committee of Natural Gas), Παναγιώτης Γεννηματάς, Πρόεδρος, AGP Energy & τ. Αντιπρόεδρος ΕΙΒ, Peter Poptchev, (Ambassador at Large, Υπουργείο Εξωτερικών Βουλγαρίας), Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος), Καθ. Ιωάννης Μάζης, Διευθυντής Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Μιχάλης Μυριάνθης (Δ/νση Διεθνών Δραστηριοτήτων του ΙΕΝΕ).

Ακολουθεί την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου το 14ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2009», το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στις «Ενεργειακές Προκλήσεις στο Νέο Οικονομικό Περιβάλλον». Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με στόχο να καλύψει ζητήματα στην αιχμή του ενεργειακού ενδιαφέροντος, όπως η Κλιματική Αλλαγή, ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας στις ενεργειακές επενδύσεις, η ενεργειακή αγορά στην ΝΑ Ευρώπη κ.ά. Από πλευράς ΙΕΝΕ, το Συνέδριο θα ανοίξουν ο Δρ. Ιωάννης Δεσύπρης, Πρόεδρος ΙΕΝΕ και ο κ. Κωστής Σταμπολής, Εκτελεστικός Δ/ντής του Ινστιτούτου.

Στο μεγάλο αυτό ενεργειακό γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εισηγήσεις διεθνών παραγόντων του χώρου της ενέργειας όπως του κ. Jeremy Ellis (Head of Business Development ,RWE Supply & Trading RWE, Germany) και του κ. Marco Baroni (Senior Analyst, Economic Analysis Division, IEA, Παρίσι).

Επίσης, θα υπάρξουν τοποθετήσεις ειδικών του χώρου όπως ο Δρ. Leo Drollas (Chief Economist and Deputy Executive Director, CGES, Λονδίνο), ο Jean - Arnold Vinois (Head of Unit of Energy Policy & Security Supply, DG TREN, Ε. Επιτροπή, Βρυξέλλες) και ο καθηγητής κ. Παντελής Κάπρος, Δ/ντής Εργαστηρίου Ε3ΜLab, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΕΜΠ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ο Δρ. Ραφαήλ Μωυσής (Πρόεδρος ΣΕΕΣ), ο κ. Σόλων Κασίνης (Δ/ντής Υπηρεσίας Ενέργειας, Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κύπρος), ο κ. Αντώνης Λιβάνιος, (Πρόεδρος Δ.Σ., IGI – Posidon S.A.), ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου, οι κκ. Παναγιώτης Χαβιαρόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης ΑΠΕ & Δρ. Κυριάκος Ρώσσης, του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας του ΚΑΠΕ και ο Δρ. Θοδωρής Τσακίρης, Συντονιστής Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙΕΝΕ.

Από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο θα υπάρξει πληθώρα ομιλητών όπως ο Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, Δρ. Ευστράτιος Καλογήρου, ο κ. Ιωάννης Μπούκης, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., αλλά και οι κ.κ. Άρης Τσικούρας (Διευθυντής της McKinsey & Company, Αθήνα) και Νικόλαος Κολυβοδιάκος (Γενικός Διευθυντής Τομέα Ενέργειας, Siemens Α.Ε.)

Με στόχο να φέρει σε επαφή εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της ενέργειας, αλλά και να δώσει το βήμα σε αρκετούς από αυτούς ώστε να εκθέσουν στο κοινό τις δραστηριότητές τους θα ακολουθήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η ημερίδα «Business to Business» (B2B). Τέλος, η Εβδομάδα κλείνει με ειδική ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιστικό χώρο και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v