Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι θα καταργήσει το σύστημα ελέγχου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και επιστροφής του ειδικού φόρου.

Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι θα καταργήσει το σύστημα ελέγχου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και επιστροφής του ειδικού φόρου
κατανάλωσης «ΉΦΑΙΣΤΟΣ».

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος η οποία θεωρεί ότι τόσο σημαντικές αποφάσεις ούτε λαμβάνονται εν κρυπτώ και ερήμην των καθ΄ ύλην ενδιαφερομένων φορέων, ούτε ανακοινώνονται χωρίς να προηγηθεί διάλογος, «καλεί τους βενζινοπώλες να είναι από σήμερα σε επαγρύπνηση για τη περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στην αγορά».

Όσον αφορά το σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», σύμφωνα με την ΟΒΕ από την έναρξη της εφαρμογής του περιόρισε δραστικά το λαθρεμπόριο καυσίμων και έβαλε φραγμό στην ανεξέλεγκτη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης. Παρ? όλα αυτά η Ομοσπονδία παραδέχεται ότι το σύστημα μπορεί να βελτιωθεί και να αποκλείσει κάθε περίπτωση παραβατικότητας αλλά αυτό προϋπέθετε διάλογο έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να διορθωθούν.

Η ΟΒΕ σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι βενζινοπώλες είναι ήδη αγανακτισμένοι γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η επιστροφή του ειδικού φόρου που έχουν προκαταβάλει κατά την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου.

Τονίζει επίσης ότι η ΟΒΕ βρίσκεται σε αναμονή διαλόγου και διευκρινήσεων από το υπουργείο για τη θέση του έναντι του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και παράλληλα καλεί όλους τους βενζινοπώλες να είναι από σήμερα σε επαγρύπνηση για τη περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στην αγορά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v