Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: "Διάθεση συνεργασίας με το υπ. Εργασίας"

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα η Διοίκηση του ΣΕΒ με τον Υπουργό Εργασίας. Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι σήμερα του εξήγησαν τις 10 προτάσεις τους.

ΣΕΒ: Διάθεση συνεργασίας με το υπ. Εργασίας
Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα η Διοίκηση του ΣΕΒ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, οι αντιπρόεδροι του ΣΕΒ κ.κ.: Χάρης Κυριαζής, Νίκος Καραμούζης και Θεόδωρος Φέσσας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πράγματι είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση, μια συνάντηση εργασίας. Από την πλευρά του ΣΕΒ, ως θέμα σημαντικής προτεραιότητας ετέθη το θέμα αντιμετώπισης της ανεργίας. Συζητήσαμε τα δέκα μέτρα – ανάχωμα στην ανεργία, που είχαμε προτείνει και την προοπτική τους να γίνουν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Συζητήσαμε, επίσης, όλα τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και την αποτελεσματικότητά του. Ο ΣΕΒ έχει δηλώσει διάθεση συνεργασίας και συνεισφοράς. Πιστεύουμε ότι, μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους, μπορούμε πράγματι να συνεισφέρουμε ώστε να υπάρξει καλύτερη αποτελεσματικότητα στις κοινωνικές δαπάνες και καλύτερες υπηρεσίες και οφέλη για τον πολίτη.»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά την συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΕΒ με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο επεσήμανε τα ακόλουθα : 

"Σήμερα βάλαμε στην ημερήσια διάταξη της συνεργασίας μας τα ποιο κρίσιμα θέματα, που αφορούν αυτήν την στιγμή την εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση και μέσα από μια δουλειά δύο ωρών ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις και οργανώσαμε την συνεργασία μας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αν ρωτάγατε να σας πω με μια φράση, πως ήτανε και ποιο ήταν το αντικείμενο της σημερινής δουλειάς, ήταν μια λειτουργική συνεργασία που αφορούσε τις εγγυήσεις στο χώρο εργασίας, τα θέματα της γρήγορης απόδοσης των συντάξεων για τα οποία βοηθάει ο ΣΕΒ με την παρουσία στελέχους του, τα θέματα της μαύρης εργασίας, τα θέματα τελικώς που αφορούν το ευρύ αντικείμενο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης". 

Σε ερώτηση για τα δέκα μέτρα που προτείνει ο ΣΕΒ, ο υπουργός τόνισε ότι σήμερα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το πως εννοεί ο ΣΕΒ κάθε μια από αυτές τις προτάσεις.

Ωστόσο ο υπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα για τις δύο προτάσεις του ΣΕΒ για μείωση Ασφαλιστικών εισφορών, για νεοπροσλαμβανόμενους και για επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι σήμερα απλά ενημερώθηκαν.

Δεν είχαμε σκοπό σήμερα να λάβουμε αποφάσεις, ούτε οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από την συνεργασία που έχει το Υπουργείο Εργασίας με τους Αρμόδιους Φορείς, κατέληξε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v