Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση

Εισοδηματική πολιτική με βάση την αύξηση του κόστους ζωής, αναδιάρθρωση του συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο ξεκαθάρισμα αναφορικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ζητά η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση.

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση
Εισοδηματική πολιτική με βάση την αύξηση του κόστους ζωής και όχι τον πληθωρισμό, αναδιάρθρωση του συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο με ενιαίο μισθολόγιο και ενσωμάτωση επιδομάτων, άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, αλλά και ξεκαθάρισμα της κυβερνητικής θέσης αναφορικά με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο, ζήτησε η ΑΔΕΔΥ στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε ο κ. Παπασπύρος στο Ταμείο Πρόνοιας εκκρεμούν σήμερα 16.000 αιτήσεις εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες για να καλυφθούν απαιτούνται 650 εκατ. ευρώ. Καθώς τα χρήματα δεν υπάρχουν, η απονομή εφάπαξ μπορεί να χρειαστεί έως και 2 χρόνια.

Στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου τα συσσωρευμένα ελλείμματα φθάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ, ελλείμματα που θα διευρύνονται όσον ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να αποδίδει 951 εκατ. ευρώ το χρόνο στον ΟΠΑΔ, ποσό που υπολείπεται κατά 300 εκατ. ευρώ των ετήσιων αναγκών.

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική ο κ. Παπασπύρος σημείωσε ότι με 50 λεπτά την ημέρα αυξήσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου.

Τέλος ο κ. Παπασπύρος σημείωσε ότι στη συνάντηση ετέθησαν οι βασικές «κόκκινες γραμμές» απέναντι στο πλέγμα επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων και πρακτικών, που υπονομεύουν τη σχέση δημόσιας διοίκησης και πολιτών.

Απ’ την πλευρά της η Γραμματέας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού στάθηκε ιδιαίτερα στην άρνηση του υπουργού, όπως είπε, να πάρει θέση στο θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών. «Ο υπουργός δεν πήρε θέση αλλά φαίνεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί η απόφαση, θα αγωνιστούμε, θέλουμε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v