Συνέδριο για ψηφιακές υπηρεσίες στις 4-5/11

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου θα αρχίσουν στο Intercontinental οι εργασίες του 11ου Greek ICT Forum, που καλύπτει τους σημαντικούς τομείς δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών, με μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Συνέδριο για ψηφιακές υπηρεσίες στις 4-5/11
Tην Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα αρχίσουν στο Intercontinental οι εργασίες του 11ου Greek ICT Forum, που καλύπτει τους σημαντικούς τομείς δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών, με μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως επισημαίνεται, το μήνυμα του Πρωθυπουργού έρχεται σε μία καθοριστική καμπή της επίτευξης των στόχων για την «Ψηφιακή Ελλάδα», η οποία χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση του Γ! ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ και των νέων αναθεωρημένων Δράσεων.

Στις έξι σημαντικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου που καλύπτουν τους πλέον σημαντικούς τομείς δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους Φορείς και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, περισσότεροι από 100 σημαντικοί Ομιλητές θα επιχειρήσουν να καταγράψουν και να παρουσιάσουν τις εξελίξεις που θα επηρεάσουν την πορεία των αγορών Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ευρυζωνικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Συνέδριο διαρθρώνεται σε έξι αυτοτελείς Συνεδριακές Ενότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν ως ομιλητές ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη των κορυφαίων εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά:

Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Καταγραφή και ανάδειξη των στρατηγικών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στους Οργανισμούς εν όψει της ολοκλήρωσης του Γ ΚΠΣ και της μετάβασης στο νέο χρηματοδοτικό κοινοτικό πλαίσιο (ΕΣΠΑ).

ICT Security Trends

Αποτύπωση των Τεχνολογιών και κρίσιμων Εφαρμογών Ασφάλειας Συστημάτων και Υποδομών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία αναπτύσσεται σημαντικών αριθμός κρίσιμων έργων ασφάλειας σε Επιχειρήσεις, Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Greek ICT Managers Forum

Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών, εφαρμογών και τεχνολογιών αιχμής της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, οι οποίες εφαρμόζονται σε Επιχειρήσεις και Μεγάλους Οργανισμούς για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καλύτερης οργάνωσής τους και της αξιοποίησης των υπηρεσιών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.

Ψηφιακές Υπηρεσίες & Ευρυζωνικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση «καλών πρακτικών» εφαρμογής Ψηφιακών Τεχνολογιών από την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ανάπτυξη ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια, νέες υπηρεσίες που πρόκειται να αναπτυχθούν, τρόποι και κατευθύνσεις αξιοποίησης των υποδομών που αναπτύσσονται σε δήμους της χώρας.

Από την εποχή του Χαλκού στις Οπτικές Ινες

Καταγραφή των τάσεων στην ανάπτυξη Δικτύων Επικοινωνιών και Ευρυζωνικών Υπηρεσιών ειδικά αυτή την περίοδο όπου επίκειται η ανάπτυξη του μεγάλου έργου των Οπτικών Ινών προς το "σπίτι" (FTTH) και της ανάπτυξης δικτύων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια.

Το Ελεύθερο & το Ανοικτό Λογισμικό στην υπηρεσία του πολίτη

Παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων της δημιουργίας ομάδων ανάπτυξης εφαρμογών με Ελεύθερο και Ανοικτό λογισμικό. Προοπτικές δημιουργίας "θυλάκων" ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού στην Περιφέρεια.

Ειδικές Συνεδρίες & Greek ICT Awards

Οι εργασίες της 1ης ημέρας θα κλείσουν με την απονομή των Greek ICT Awards. Mε την ανάδειξη του έργου Police On Line ως το «έργο της χρονιάς» για τη Δημόσια Διοίκηση για τα Greek ICT Awards 2009 και με την πολιτική ομιλία την παρουσία του υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια θα κλείσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα κλείσουν με πολιτικές ομιλίες

του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Νίκου Σηφουνάκη και του Ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Τσουκαλά.

Εξάλλου, την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κορυφαίων στελεχών της αγοράς πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

Ο κ. Θεόδωρος Καρούνος, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα παρουσιάσει τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Συμμετέχουν οι κ.κ Θεόδωρος Φέσσας (InfoQuest), Παντελής Τζωρτζάκης (Forthnet), Γιάννης Καρακαδάς (SingularLogic), Νίκος Λαμπρούκος (Intracom IT Services), Γιώργος Σαμπατακάκης (Algosystems).

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου στις 16.00, μετά την παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων του Συνεδρίου από τους κ.κ Νεκτάριο Κοζύρη (ΕΜΠ, ΕΔΕΤ) και Γιάννη Τόμκο (Αντιπρύτανη του ΑΙΤ), θα πραγματοποιηθεί άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση σημαντικών στελεχών της αγοράς πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για σημαντικές κινήσεις που επιβάλλονται προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι κ.κ Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και εκ των συντακτών του Κυβερνητικού Προγράμματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Καλογήρου, πρώην Ε.Γ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, θα συζητήσουν με τους κ.κ Κώστα Πλούμπη (ΟΤΕ), Δήμο Βατικιώτη (ATCOM) και Ανδρέα Πολυκάρπου για κινήσεις που θεωρούνται επιτακτικές και απαραίτητες προκειμένου να επιταχυνθούν και να υλοποιηθούν αποφάσεις που θεωρούνται άκρως απαραίτητες για την έξοδο της αγοράς Ψηφιακών Υπηρεσιών από την ύφεση.

Χορηγοί

Το 11ο Greek ICT Forum διοργανώνεται με την χορηγία των εταιρειών Algosystems, Altec, Cosmote, Hewlett Packard, Intracom IT Services, Microsoft, OTE, Singularlogic, Uni Systems, Vodafone και Wind, και με την υποστήριξη των εταιρειών Αdacom, Bull, EMC, Forthnet, IDC, Intracom Telecom, Oracle Hellas, ΝokiaSiemens, OTS και SAS.

Επίσης υποστηρίζεται από τον ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΕΠΥ, Παρατητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, "Κοινωνία της Πληροφορίας" Α.Ε., Ε Ι Π της Ε Ε Δ Ε, ΕλληνοΦινλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ΕλληνοΙταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ΕΛΛΑΚ, e-ΤEE και ΕΜηΠΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v