Πακέτο αναπτυξιακών προτάσεων από ΣΕΠΒΕ

Πακέτο αναπτυξιακών προτάσεων για την προώθηση και ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΒΠΕ στον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Πακέτο αναπτυξιακών προτάσεων από ΣΕΠΒΕ
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ.Μάρκο Μπόλαρη, πραγματοποίησαν τα διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους νέους χώρους της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης στην ΒΕΠΕ Τεχνόπολης, τα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις και τις προτάσεις καθώς επίσης και το όραμα του κλάδου. Το όραμα αυτό στόχο έχει να γίνει η πληροφορική στρατηγικός κλάδος για την εθνική οικονομία και να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις πληροφορικής σε μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη.

Παράλληλα παρουσιάστηκε στον κ. Υφυπουργό, πακέτο αναπτυξιακών προτάσεων για την προώθηση και ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα μια σειρά δράσεων που θα αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη των εταιριών του κλάδου, αλλά και νέων άμεσων μέτρων προτεραιότητας με μεγάλη αποτελεσματικότατα από την εφαρμογή προς τις τοπικές οικονομίες και τον πολίτη όπως:

- Ψηφιακή Εγνατία που αφορά την πληροφοριακή και τεχνολογική ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων στη Βόρεια Ελλάδα, στοχεύοντας κυρίως στην εξωστρέφειά τους.

- Εγνατία της Αριστείας που αφορά την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, καινοτομίας στις επιχειρήσεις του κλάδου βραβεύοντας τα πλέον καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια νέων τεχνολογιών.

- Ψηφιακή Τεχνόπολη που αφορά τη χρηματοδότηση ΜΜΕ πληροφορικής για την ανάπτυξη καινοτόμου λογισμικού και υπηρεσιών, οι οποίες επιθυμούν να μπουν στην Τεχνόπολη.

- Εγνατία Πληροφορικής ΙΙ, η οποία είναι η συνέχεια της επιτυχημένης δράσης «Εγνατία Πληροφορικής» που αφορά τη χρηματοδότηση ΜΜΕ πληροφορικής στον άξονα της Εγνατίας για τη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων/business plans.

- Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης εργαλείο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πόλη της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών, εξωστρέφεια - εξωτερίκευση επιχειρήσεων – διεθνείς σχέσεις.

Ο κ. Υφυπουργός παρουσίασε τους κύριους άξονες πολιτικής που θα εφαρμόσει το υπουργείο, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του συνδέσμου καθώς επίσης εξέφρασε και την άμεση στήριξη του στις βασικές προτεραιότητες και πρωτοβουλίες του συνδέσμου όπως η ανάπτυξη των εταιριών του κλάδου σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και η ανάπτυξη της Τεχνόπολης. Παράλληλα σημείωσε ότι η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από το δημόσιο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v