Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα όρια της ύφεσης η ελληνική οικονομία το 2010

Στα όρια της ύφεσης θα κινηθεί το 2010 η ελληνική οικονομία προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή καθώς ο πήχης της ανάπτυξης τίθεται κοντά στο 0%.

Στα όρια της ύφεσης η ελληνική οικονομία το 2010
Στα όρια της ύφεσης θα κινηθεί το 2010 η ελληνική οικονομία προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή καθώς ο πήχης της ανάπτυξης τίθεται κοντά στο 0%, μετά από συρρίκνωση κατά 1,5% φέτος.
 
Το προσχέδιο ενσωματώνει για πρώτη φορά στόχο για μείωση των δαπανών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για συρρίκνωση του ελλείμματος από το 12,5% του ΑΕΠ φέτος στο 9,5% ενώ τα επιπλέον έσοδα που αναζητούνται από την αναδιάρθρωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και ακινήτων, την κατάργηση φοροαπαλλαγών και αυτοτελούς φορολόγησης όπως και την αύξηση των έμμεσων φόρων κυμαίνονται πέριξ των 5 δις ευρώ.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού θα εγκριθεί κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να παρουσιαστεί στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα ολιγοσέλιδο κείμενο το οποίο κατατίθεται εξαιτίας της σχετικής συνταγματικής υποχρέωσης καθώς σε 15 μέρες θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του επομένου έτους στην τελική του μορφή, δίνοντας σαφές στίγμα προθέσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v