Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ι. Μαγκριώτης: "Ανοχύρωτη πόλη η Θεσ/νίκη"

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα την ΕΥΔΕ Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλονίκη.

Ι. Μαγκριώτης: Ανοχύρωτη πόλη η Θεσ/νίκη
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα την ΕΥΔΕ Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλονίκη, για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση από τον Διευθυντή κ. Χ. Τηλιγάδα και τους Τμηματάρχες ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι:

«Περιορισμένος αριθμός αντιπλημμυρικών έργων έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα από τα προβλεπόμενα στο Μaster Plan που ολοκληρώθηκε το 2003. Είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να απεμπλακούν από προβλήματα έργα που είναι σε εξέλιξη και να ξεκινήσει η κατασκευή, όσων ακόμη εκκρεμεί η χρηματοδότηση τους.

Η Θεσσαλονίκη είναι σε μεγάλο βαθμό «ανοχύρωτη πόλη», εάν υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων. Μερικά δείγματα προβλημάτων είχαμε τους προηγούμενους μήνες».
Επειδή για την αντιπλημμυρική προστασία αρμοδιότητες έχουν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως και η Νομαρχία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μαγκριώτης ζήτησε στο αμέσως προσεχές διάστημα κοινές συναντήσεις με τους φορείς που έχουν στην ευθύνη τους τμήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων και τον συντονισμό των δράσεων.

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων για την ύδρευση και αποχέτευση της πόλης, γιατί πολλές υποδομές είναι σε οριακό σημείο.

Αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009, στις 12:00 ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 40, Πλ. Δημοκρατίας) και στη 13:30 θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη στάση Πανεπιστημίου.

Εν συνεχεία, ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί το Νομό Φλώρινας και συγκεκριμένα:
• Στις 16:30 τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη – Φλώρινα – Κοζάνη».
• Στις 17:30 τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα – Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή».
Μεθαύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, ο κ. Μαγκριώτης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην Καστοριά, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 97η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v