Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε ασφαλιστικές στην κόκκινη λίστα της ΕΠΕΙΑ

Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες με πρόβλημα φερεγγυότητας έδειξαν τα στοιχεία 9μήνου που κατέθεσαν στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης οι ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά.

Πέντε ασφαλιστικές στην κόκκινη λίστα  της ΕΠΕΙΑ
Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες με πρόβλημα φερεγγυότητας έδειξαν, σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία 9μήνου, που κατέθεσαν στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης οι ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά.

Οι νέες εταιρίες με πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας θα κληθούν εντός των επόμενων μηνών να υποβάλουν πρόγραμμα βραχυχρόνιας χρηματοδότησης, προκειμένου να μην τους δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και εν συνεχεία ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της.

Οι ίδιες εταιρίες εμφάνιζαν πρόβλημα και βάσει των στοιχείων του 6μήνου, ενώ οι αναλυτικοί έλεγχοι που θα διενεργηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα θα αποκαλύψουν το μέγεθος του ελλείμματος ανά εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία εταιρία ζωής και τέσσερις ασφαλιστικές γενικών ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΕπΕΙΑ δείχνει να έχει τη στήριξη της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με όσα δήλωσε η πολιτική ηγεσία στους εκπροσώπους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους.

Απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΕπΕΙΑ συνεπάγεται ότι οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν εντός του Νοεμβρίου και οι εταιρίες θα κληθούν με προθεσμία δύο μηνών να εξασφαλίσουν βραχυχρόνια χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v