Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Τ. Μπιρμπίλη με το Συνήγορο του Πολίτη

Να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Αρχής, αποφασίστηκε σήμερα στη συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τον Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη.

Συνεργασία Τ. Μπιρμπίλη με το Συνήγορο του Πολίτη
Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τον Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημερωτική συζήτηση για κοινού ενδιαφέροντος θέματα περιβάλλοντος και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Αρχής.

Μετά τη συνάντηση η Υπουργός δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κ. Καμίνη για τη θερμή υποδοχή. Πέρα από το συμβολισμό της επίσκεψής μου εδώ, έγινε μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση. Θα ήθελα μόνο να τονίσω τη σημασία της διαφάνειας και της πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση για κάθε πολίτη, αφού τα θέματα του περιβάλλοντος αφορούν στον κάθε έναν από μας ατομικά και συλλογικά ως κοινωνία. Αυτή ήταν μια αρχή για μια συστηματική ενημέρωση και συνεργασία που θα έχει το Υπουργείο με τον Συνήγορο του Πολίτη».

Ακολούθως ο κ. Καμίνης δήλωσε:

«Είχαμε τη μεγάλη ευχαρίστηση να δεχτούμε σήμερα στον Συνήγορο του Πολίτη την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό στέλεχος με αρμοδιότητα σε θέματα περιβάλλοντος έρχεται στην Αρχή μας για ενημέρωση. Υπήρξε μια ενδελεχής, λεπτομερειακή ενημέρωση για τα διάφορα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, τα οποία κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει ο Συνήγορος του Πολίτη. Έχουμε ειδικό τμήμα για θέματα περιβάλλοντος, μας έρχονται εδώ πάρα πολλές υποθέσεις από τους πολίτες, οπότε είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ποια είναι τα κρίσιμα προβλήματα και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η ίδια η υπουργός έρχεται εδώ να ενημερωθεί για αυτά τα ζητήματα. Θα είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για συνεργασία με το υπουργείο. Η καλύτερη συνεργασία φυσικά είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να χειριζόμαστε με συνέπεια τις υποθέσεις των πολιτών, ώστε να παρακινούμε τη διοίκηση, εν προκειμένω το Υπουργείο, να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη στα θέματα ποιότητας ζωής, ειδικά στον τομέα της προστασίας του Περιβάλλοντος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v