Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Invest in Greece: Επενδυτική ημερίδα στη Γερμανία

Η Invest in Greece συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα», στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

Invest in Greece: Επενδυτική ημερίδα στη Γερμανία
Η Invest in Greece συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα», στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, σε συνεργασία με την Invest in Greece, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντύσσελντορφ, το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο AHK, τον Γερμανο-ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW και με την συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 ομογενείς και Γερμανοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι Γερμανικών ΜΜΕ.

Η Invest in Greece παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τόπου προσέλκυσης επενδύσεων και τα βασικά σημεία του επενδυτικού νόμου, ενώ διεξοδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες επενδύσεων που υπάρχουν στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, σχετικά με τον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκαν στοιχεία για την αδιάπτωτη ανοδική πορεία των αφίξεων των τουριστών στη χώρα μας, τη σημασία του κλάδου για την ελληνική οικονομία, καθώς και τις δυνατότητες και τα κίνητρα επενδύσεων σε νέες τουριστικές μορφές, όπως οι μαρίνες και τα integrated resorts.

Στην ημερίδα, επίσης, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος του IHK Dusseldorf και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών θεμάτων, Dr. Eschenbaum και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, κος Μαρκουλάκης. Στην ομιλία του, ο Γεν. Δ/ντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κος Knapp, παρουσίασε τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας μας, υπογράμμισε ότι οι υποδομές στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι υπάρχουσες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι επιτυχημένες και κερδοφόρες.

Ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, κος Κούρος, ανέλυσε τις βασικές νομικές μορφές επιχειρήσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, καθώς και ως προς θέματα εργατικού δικαίου.

Τέλος, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κος Συριανός, ανέπτυξε θέματα σχετικά με την εξέλιξη και τις προοπτικές του κλάδου της μεταποίησης στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v