Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Μαγκριώτη σε εργοτάξιο της Εγνατίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομώνκ. Ι. Μαγκριώτη στο εργοτάξιο στον κάθετο άξονα «Σιάτιστα –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού, στη Νεάπολη Κοζάνης και στο Νομό Καστοριάς.

Επίσκεψη Μαγκριώτη σε εργοτάξιο της Εγνατίας
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη στο εργοτάξιο στον κάθετο άξονα «Σιάτιστα –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού, στη Νεάπολη Κοζάνης και στο Νομό Καστοριάς.

O κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το εργοτάξιο στον κάθετο άξονα «Σιάτιστα – Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού, στη Νεάπολη Κοζάνης και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της Εγνατίας και της κατασκευάστριας εταιρίας, για την πορεία των έργων των τμημάτων «Αλιάκμονας – Βογατσικό» και «Κορομηλιά –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Νεάπολης και Τσοτιλίου, όπως και οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, οι οποίοι έθεσαν το αίτημά τους για την κατασκευή κόμβου του οδικού άξονα, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Μετά την ενημέρωσή του ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

« Παρ’ ότι το τμήμα Αλιάκμονας – Βογατσικό των 9 χιλ. θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2008, είναι σημαντικό πως μπορεί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Όσο για το τελευταίο τμήμα των 20 χιλ. περίπου «Κορομηλιά –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή», είναι πολύ πιθανό να έχει μελετητική ωριμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου, γεγονός που θα μας επιτρέψει τη δημοπράτησή του στις αρχές του 2010.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι τρία χρόνια και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους χρόνους αυτούς. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η ολοκλήρωση του καθέτου άξονα «Σιάτιστα –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή» ενισχύει σημαντικά την γεωστρατηγική σημασία της Εγνατίας και δημιουργεί συγκριτικά, αναπτυξιακά πλεονεκτήματα για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Βγάζει από την απομόνωση μεγάλες περιοχές της περιφέρειας αυτής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Τα ευεργετικά του αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δυνατότητες της χρηματοδότησης της Σήραγγας Κλεισούρας, της οποίας η μελέτη εκπονείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς και θα συνδέσει την Καστοριά με την Πτολεμαίδα απάντησε:

« Η κατασκευή της σήραγγας του έργου αυτού είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και περιμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης. Παρ’ ότι το σύνολο σχεδόν των πόρων του Τομεακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει συμβασιοποιηθεί ή έχει δεσμευθεί, θα επιδιώξουμε, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μέσα από τον επανασχεδιασμό του να χρηματοδοτήσουμε έργα στην περιφέρεια, όπως η «Σήραγγα Κλεισούρας».

Ο κ. Μαγκριώτης εκπροσώπησε σήμερα το πρωί την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 97η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης Καστοριάς από τον Οθωμανικό ζυγό.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Η Καστοριά τιμά σήμερα μια μεγάλη μέρα στην Ιστορία της, την ημέρα της Απελευθέρωσής της και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό. Τιμά και τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά.
Τα νέα αγόρια και τα νέα κορίτσια της Καστοριάς και τα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν απέδειξαν, τόσο την εθνική αυτοπεποίθηση, όσο και την αισιοδοξία για το μέλλον της Καστοριάς.
Εργαζόμαστε στην Κυβέρνηση μαζί με όλους του Καστοριανούς, με όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε τους υψηλούς πολιτικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους, που έθεσε ως προτεραιότητα του ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 4 του Οκτώβρη.
Είμαι βέβαιος, τέτοιες μέρες, μετά τέσσερα χρόνια το Φθινόπωρο του 2012, όταν θα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, ότι θα έχουμε σε απόλυτο βαθμό ολοκληρώσει αυτούς τους στόχους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v