Ρέππας:Αθέμιτος ανταγωνισμός από τουρκικά φορτηγά

Πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού με τα φορτηγά από την Τουρκία που εκτελούν μεταφορές στην χώρα μας, παρά τη διακρατική συμφωνία, διαπίστωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με Π. Σακελλάρη.

Ρέππας:Αθέμιτος ανταγωνισμός από τουρκικά φορτηγά
Πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού με τα φορτηγά από την Τουρκία που εκτελούν μεταφορές στην χώρα μας, παρά τη διακρατική συμφωνία, διαπίστωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τη γείτονα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί.

Ο κ. Ρέππας απαντώντας σήμερα στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Ρομπόπουλου, επισήμανε ότι οι Τούρκοι μεταφορείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ισάριθμες άδειες που δικαιούνται με τους Έλληνες συναδέλφους τους, έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όχι μόνον το αφορολόγητο των καυσίμων, αλλά και το χαμηλό εργασιακό κόστος.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η ίδια διαδρομή στοιχίζει στον Έλληνα πελάτη που παραγγέλνει τη μεταφορά με τουρκικό φορτηγό περίπου 1.200 ευρώ και με ελληνικό περί τα 2.500 ευρώ. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι να έχουν πραγματοποιήσει εντός του έτους περίπου 25.000 δρομολόγια έναντι των Ελλήνων μεταφορέων που δεν ξεπερνούν τα 1.000 δρομολόγια.

Ο Υπουργός τόνισε στη Βουλή ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ομοσπονδία αυτοκινητιστών φορτηγών (ΟΦΑΕ) και το Σύνδεσμο Διαμεταφορέων και σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, θα θεσμοθετηθεί και η εγγύηση εκ μέρους των Τούρκων μεταφορέων πριν αναλάβουν τη μεταφορά, ότι έχουν εξασφαλίσει άδεια, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά στη μέτρηση δεξαμενών καυσίμων, κ.λπ.

Προς το παρόν, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων λόγω του συνωστισμού φορτηγών στα σύνορα, της μέχρι πρότινος απεργίας στο λιμάνι και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αλλά και να μην υποστούν ζημιά οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιτρέπεται κατά περίπτωση η διέλευση τουρκικών φορτηγών και κυρίως για νωπά και ευπαθή προϊόντα.

---Συνάντηση Ρέππα - Σακελλάρη (ΕΤΕπ)

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, συναντήθηκε το μεσημέρι, παρουσία των Υφυπουργών κ.κ. Γιάννη Μαγκριώτη και Νίκου Σηφουνάκη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Π. Σακελλάρη.

Κατά τη συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Τράπεζας στην Ελλάδα, αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε επισκόπηση της εξέλιξης των δανείων που έχουν ήδη δοθεί.

Ο κ. Σακελλάρης εξέφρασε τη βούληση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για συνεργασία στο μέλλον για την εκτέλεση έργων στην χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v