ΣΕΒ: Όλοι θα επωμιστούμε το κόστος της εξυγίανσης

Μήνυμα με νόημα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών.

ΣΕΒ: Όλοι θα επωμιστούμε το κόστος της εξυγίανσης
Μήνυμα με νόημα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών.

"Τα δανεικά και τα ψέματα τελείωσαν, το κόστος για την εξυγίανση πρέπει να το επωμιστούν όλοι, ανάλογα με τις δυνατότητές τους", είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, απορρίπτοντας λογικές ατομικού και συντεχνιακού κόστους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφερόμενος στην αναγκαία προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, σημείωσε ότι οι ξένοι επενδυτές δεν είναι εισβολείς αλλά σύμμαχοι στην προσπάθεια της ανάπτυξης και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις ξένες επενδύσεις.

Οπως υπογράμμισε ο πρέοδρος του ΣΕΒ, βασική προϋπόθεση για να ξαναμπεί η χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά είναι να ξαναγίνει ευνοϊκή για επενδύσεις, προσελκύοντας ταυτόχρονα και άμεσες ξένες επενδύσεις –από την Ευρώπη και από όλον τον κόσμο– που θα καλύψουν την ανεπάρκεια των εγχώριων πόρων, θα διευρύνουν την οικονομική δραστηριότητα και θα προσδώσουν αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία μας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι ο Ευρωπαίος και ξένος επενδυτής είναι απαραίτητοι σύμμαχοι για την εθνική ανάπτυξη, καθώς η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πετύχει τους αναγκαία υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να επωφεληθεί της παγκόσμιας ανάπτυξης χωρίς ξένες επενδύσεις.

Για να αντισταθμίσουμε τη σημερινή μας υστέρηση στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο για την υποδοχή, προώθηση και υλοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων, που θα φέρουν τεχνολογία και τεχνογνωσία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, παρατήρησε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η φορολογική αστάθεια, αλλά και η αντίληψη που διέπει ορισμένες κοινωνικές ομάδες –τόνισε ακόμη ο κ. Δασκαλόπουλος– είναι οι κύριοι αντιεπενδυτικοί, αντιαναπτυξιακοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να μπορέσει η χώρα να αξιοποιήσει τα υπαρκτά και σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο κ. Thumann συναντήθηκε επίσης με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ και στελέχη του, καθώς και με δημοσιογράφους και συζήτησαν θέματα της ατζέντας της Λισαβόνας, που σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., την ενίσχυση της ενιαίας παρουσίας της στο παγκόσμιο προσκήνιο, τη διεύρυνση, τις προοπτικές των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και τη συνεισφορά των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v