ΤΕΕ: Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το Περιβάλλον

Με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη και στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, το ΤΕΕ και η Ένωση Πεκίνου για την Επιστήμη και Τεχνολογία διοργανώνουν στην Αθήνα το 1ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το Περιβάλλον.

ΤΕΕ: Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το Περιβάλλον
Με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη και στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, το ΤΕΕ και η Ένωση Πεκίνου για την Επιστήμη και Τεχνολογία (Beijing Association for Science and Technology-BAST) διοργανώνουν στην Αθήνα το 1ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το Περιβάλλον.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του ΤΕΕ και BAST (Ιούνιο 2007), ταυτόχρονα μια εκδήλωση η οποία αποτελεί την συνέχεια πολλών εκδηλώσεων που έχουν προηγηθεί με αναφορά σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στόχος του «φόρουμ» είναι η δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας του τεχνικού κόσμου της χώρας με τους κινέζους μηχανικούς, με πολλαπλά οφέλη για τις δύο χώρες, στον τομέα του περιβάλλοντος.

Στο 1ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το Περιβάλλον, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Εlectra Palace (Νικοδήμου 18-20, Πλάκα), με ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ., την έναρξη θα κάνει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Σταύρος Δήμας, ενώ κατά την έναρξη θα μιλήσουν ακόμη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος και ο διευθυντής του τμήματος εκλαΐκευσης της Επιστήμης και Τεχνολογίας της BAST Yan Renhao, ο πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα Liang Xuejun, ο Δήμαρχος Λαμιαίων Γεώργιος Κοτρωνιάς, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ και ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Ιωάννης Αγαπητίδης.

Οι θεματικές ενότητες του διήμερου καλύπτουν ένα ευρύ κύκλο θεμάτων και συγκεκριμένα:
1η Ημέρα
* στην Κλιματική Αλλαγή και ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Μέτρων, αλλά και στο Εθνικό Σχέδιο Εκπομπών,
* στα Ενεργειακά Θέματα και ειδικότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Eξοικονόμηση Eνέργειας καθώς και στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική.

2η Ημέρα 
* στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων 
* στην Διαχείριση Παράκτιου και Θαλάσσιου περιβάλλοντος 
* στην Διαχείριση υγρών αποβλήτων 
* στην Διαχείριση στερεών αποβλήτων 
* στους Περιβαλλοντικούς θεσμούς, Μηχανισμούς και στην Περιβαλλοντική πιστοποίηση.

Συνολικά είκοσι έξη ομιλητές – Έλληνες και Κινέζοι – θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα, ενώ στο τέλος κάθε ενότητας προβλέπεται συζήτηση, με συμμετοχή και όσων παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στα μείζονα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής και του αστικού περιβάλλοντος (θα παρουσιαστεί και μια εργασία με αναφορά στο Πεκίνο), όπως, επίσης, στην ενέργεια τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και εγκαταστάσεων (μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί μια φάρμα στην Κίνα με μηδενική ρύπανση), ενώ εκτενής αναφορά θα γίνει στη διαχείριση και προστασία των υδάτων (εσωτερικών και θαλάσσιων), καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v