ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Παρουσίαση μελέτης για την εκπαίδευση

Η ΓΣΕΕ και το ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ παρουσιάζουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.30 πμ τα αποτελέσματα μελέτης με αντικείμενο: Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης.

ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Παρουσίαση μελέτης για την εκπαίδευση
Η ΓΣΕΕ και το ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ παρουσιάζουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.30 πμ στο Ξενοδοχείο Athens Park τα αποτελέσματα μελέτης με αντικείμενο: Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία των βασικών μεγεθών της εκπαίδευσης ( Χρηματοδότηση, Υποδομές, Προσωπικό, Επίδοση και Σχολική Διαρροή των μαθητών, ) σε όλες τις βαθμίδες, και τομείς ευθύνης (Δημόσιος & Ιδιωτικός) και στις κατηγορίες σχολείων (Ημερήσια-Νυχτερινά) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Το ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ μελετώντας τις κατανομές, τις τάσεις και τους ρυθμούς μεταβολής όλων των παραμέτρων, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (Νομοί της χώρας) αναδεικνύει:

α) την ύπαρξη ασυνεπειών στη λειτουργία του συστήματος

β) την ύπαρξη σημαντικότατων γεωγραφικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, που με το εύρος τους αποτελούν κύριο σύμπτωμα της παθογένειας του εκπαιδευτικού μας συστήματος από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτικών φορέων, των κοινωνικών φορέων, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v