Συνέδριο «Η Ώρα τη Ελληνικής Οικονομίας»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το μεγαλύτερο οικονομικό συνέδριο της χώρας «Η Ώρα τη Ελληνικής Οικονομίας» που θα πραγματοποιηθεί, για 20η χρονιά στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2009.

Συνέδριο «Η Ώρα τη Ελληνικής Οικονομίας»
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το μεγαλύτερο οικονομικό συνέδριο της χώρας «Η Ώρα τη Ελληνικής Οικονομίας» που θα πραγματοποιηθεί, για 20η χρονιά στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ.

Τα είκοσι χρόνια που πραγματοποιείται έχει φιλοξενήσει όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, μεγάλα διεθνή, πολιτικά και οικονομικά ονόματα και τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής αγοράς, παρουσιάζοντας τις καλύτερες πολιτικές και οικονομικές πρακτικές, αποτελώντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο βήμα προτάσεων και λύσεων για τα αδιέξοδα των οικονομικών προβλημάτων.

Τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν αυτήν την περίοδο πρωταρχικό μέλημα των κυβερνήσεων όλων των χωρών, λόγω της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο θα προσπαθήσει να καταγράψει κατά το διήμερο συνέδριο τις παγκόσμιες οικονομικές τάσεις και να διατυπώσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος τους Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση προσφέρουμε στην επιχειρηματική κοινότητα το 20ό Συνέδριο "Η Ώρα τής Ελληνικής Οικονομίας" σε μια εποχή πρωτόγνωρων δυσκολιών αλλά και μεγάλων προκλήσεων για τον τόπο. Στο βήμα τού συνεδρίου θα αποτυπωθούν τα προβλήματα τής Οικονομίας και θα προταθούν λύσεις για το μέλλον της ιδιαίτερα μάλιστα υπό το πρίσμα του νέου Προϋπολογισμού. Είμαστε περήφανοι για τον άριστο συνδυασμό της θεματολογίας, των ομιλητών και της οργάνωσης του συνεδρίου, αλλά και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκρίνεται η πολιτική και επιχειρηματική μας κοινότητα συνεχίζοντας μια παράδοση 20 ετών».

Το φετινό συνέδριο, θα δώσει έμφαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα, βάζοντας το ερώτημα αν είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη, εστιάζοντας στα πιο επίκαιρα θέματα της χρονιάς που τελειώνει και της νέας που έρχεται. Μέσα από τις ομιλίες, τις παρεμβάσεις και το διάλογο που θα αναπτυχθεί μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου θα αναλυθούν και τις δύο μέρες τα εξής θέματα:

• Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας και μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας
• Οι προκλήσεις της νέας εποχής για τις ΗΠΑ

• Saving Kyoto or Copenhagen: Do or Die

• Παρουσίαση μελέτης. H Ελληνική Οικονομία: Σε αναζήτηση στρατηγικής. Άξονες και δράσεις μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής

• Προϋπολογισμός 2010-Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και δημοσιονομική πειθαρχία: Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί

• Οικονομική κρίση στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά: Τα λάθη του παρελθόντος, διδάγματα για το μέλλον

• Οι τράπεζες ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξη των επενδύσεων

• Αξιοποίηση ενεργειακών πηγών και προστασία περιβάλλοντος: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί
• Τα μεγάλα έργα υποδομής και η συμβολή τους στην ενίσχυση των επενδύσεων
• Ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιχειρηματική ανάπτυξη
• Ο ελληνικός πολιτισμός: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος για την ανάπτυξη του τουρισμού

• Άμυνα & Οικονομία

Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας πραγματοποιείται με τη χορηγία των: Attica Bank, Alapis, Aegean, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ, CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI και LOCKHEED MARTIN. Υποστηρικτές του διήμερου συνεδρίου είναι: CHARTIS, ΕΣΒΕΠ, ΕΛΛΗΝIΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Intracom DEFFENSE ELECTRONICS, RAYTHEON, AΓΕΤ και KPMG. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: ΤΟ ΒΗΜΑ, MEGA, SBCTV και BUSINESS PARTNERS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v