Συνάντηση του Parvanov με Έλληνες επιχειρηματίες

Γεύμα εργασίας με Έλληνες επιχειρηματίες είχε σήμερα Τρίτη, 24 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Επίσης συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή.

Συνάντηση του Parvanov με Έλληνες επιχειρηματίες
Γεύμα εργασίας με Έλληνες επιχειρηματίες είχε σήμερα Τρίτη, 24 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.
 
Το γεύμα διοργάνωσε το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία (HBCB), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν θέματα που συνδέονται με την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και με τις προκλήσεις και προοπτικές των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στο γεύμα, εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας παραβρέθηκαν ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας & Τουρισμού, Traicho Traikov, ο Βούλγαρος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων, Rossen Plenveliev, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Αθήνα, Andrey Karaslavov, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σόφια, Δανάη Κουμανάκου, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στη Βουλγαρία, όπως η Cosmote, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ο Όμιλος Εταιριών Fourlis, η Intracom Telecom, η Intralot, η TEPNA κ.α.
 
Την εκδήλωση υποστήριξαν η V+O COMMUNICATION, η Εurobank και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας προλόγισε ο Διεθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Βουλγαρίας, και Πρόεδρος του HBCB, Ιωάννης Πολυκανδριώτης.

Το HBCB είναι ιδιωτικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανταλλαγή σχετικών απόψεων τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους επενδυτές στη Βουλγαρία, και από τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, πάνω από 150 εταιρείες είναι μέλη του HBCB, με συνολικές επενδύσεις άνω των €2 δις.

Σήμερα, το HBCB έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο το οποίο απαρτίζεται από περισσότερους από 2500 οργανισμούς και επιχειρήσεις, και το οποίο περιλαμβάνει ελληνικές, βουλγαρικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, εκπροσώπους κυβερνήσεων των δύο χωρών, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες, λειτουργώντας ως καταλύτης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελληνικών και Βουλγαρικών επιχειρήσεων με αμοιβαίο όφελος.

---Συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κώστας Καραμανλής, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη συνάντηση που διήρκησε 30 λεπτά, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες, που κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια, για την προώθηση της συνεργασίας των δυο χωρών στον ενεργειακό τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία του αγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» και στην ανάγκη υλοποίησής του.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της Ε.Ε., και επισημάνθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v