Αλλαγές στο κοινωνικό επίδομα

Διπλό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα λάβουν όσοι έγγαμοι με παιδιά είναι άνεργοι το 2009 και δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα εντός των εισοδηματικών ορίων που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Αλλαγές στο κοινωνικό επίδομα
Διπλό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα λάβουν όσοι έγγαμοι με παιδιά είναι άνεργοι το 2009 και δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα εντός των εισοδηματικών ορίων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τη χορήγηση του επιδόματος σε οικογενειάρχες ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Πρόκειται για τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στην οποία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε και άλλα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων.

Μετά την τροποποίηση, οικογενειάρχης με τουλάχιστον 1 παιδί που πέρυσι βρισκόταν στο χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο και φέτος έμεινε άνεργος δικαιούται 2 επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης : το πρώτο επίδομα κυμαίνεται από 700 έως 1300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και του οικογενειακού εισοδήματος πέρυσι (τα εισοδηματικά όρια ξεκινούν από 15.000 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί και φτάνουν τις 26.500 ευρώ για όσους έχουν από έξι παιδιά και πάνω) και το δεύτερο επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί επειδή φέτος είναι άνεργος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου διευκρινίστηκε επίσης ότι το επίδομα δεν μπορεί να συμψηφιστεί για οφειλές σε τράπεζες ή το δημόσιο ενώ για τους δικαιούχους συνταξιούχους δεν τίθεται όριο ηλικίας (στο ΕΚΑΣ υπάρχει όριο ηλικίας χορήγησης 60 ετών και άνω).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v