Ιδρυση Συνδέσμου Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου

Μέσα στο 2009 ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και χθες 25/11/09 διεξήχθη η 1η Τακτική και ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην διάρκεια της οποίας εξελέγη το ΔΣ.

Ιδρυση Συνδέσμου Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου
Μέσα στο 2009 ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και χθες 25/11/09 διεξήχθη η 1η Τακτική και ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην διάρκεια της οποίας εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα, σε μία εποχή που η Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου αναδεικνύεται ως αναπόσπαστη διαδικασία των λειτουργιών μίας εταιρείας, τα ανώτατα στελέχη του κλάδου έκριναν ως αναγκαιότητα την ενίσχυση και θεσμοθέτησή της με την δημιουργία του Σχετικού Συνδέσμου.
 
Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2009 σε συνέχεια πρότασης που κατατέθηκε στο 1ο Συνέδριο Credit Risk Management της ICAP Group και στόχος του είναι να συστηματικοποιήσει τη διάχυση γνώσης και να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των στελεχών διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου.

Στους σημαντικότερους σκοπούς του Συνδέσμου περιλαμβάνονται η υιοθέτηση, επεξεργασία και δημοσιοποίηση γενικών αρχών καθώς και η προώθηση σύγχρονων τεχνικών σχετικών με την ορθή πρακτική της μέτρησης πιστωτικού κινδύνου και διαχείρισης απαιτήσεων.

Επίσης, η ανάδειξη και προβολή του ρόλου των ανώτατων στελεχών διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου (“Credit Risk Managers”), η προώθηση και ενίσχυση της έρευνας, σπουδής και γνώσης που αφορούν στον κλάδο αλλά και η υποστήριξη των μελών του Σωματείου με την απαραίτητη τεχνογνωσία και ευρύτερη επιμόρφωση των στελεχών διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και απαιτήσεων, αναφέρονται και καταστατικά ως πρώτιστοι στόχοι της πρωτοβουλίας.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου διεξήχθη η 1η Τακτική και ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου στην διάρκεια της οποίας εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ο Σύνδεσμος ήδη αριθμεί 59 μέλη.

Διοικητικό Συμβούλιο:

1. Εφραιμίδης Γιάννης Εκτελεστικός Διευθυντής Όμιλος ICAP Πρόεδρος
2. Κορίζης Νίκος Credit Manager SHELL HELLAS Α.Ε. Γ. Γραμματέας 
3. Δανόπουλος Ευάγγελος Διευθυντής Πιστωτικού Ελέγχου AVIS-OLYMPIC A.E Ταμίας
4. Γιαννακοπούλου Χρυσούλα Υπεύθυνη Πιστωτικού Ελέγχου PISCINES IDEALES A.Ε. Μέλος
5. Παπαλάμπρος Χρήστος Chief Financial Officer SAP HELLAS S.A Μέλος
6. Σκαλαίος Δημήτρης Chief Financial Officer ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
Μέλος
7. Τζώρτζης Βασίλειος Χρηματοοικονομικός Διευθυντής - Διεύθυνση Πιστωτικού Ελέγχου BP HELLAS Α.Ε. Μέλος

Εξελεγκτική Επιτροπή:

1. Παπαδόπουλος Διονύσιος Οικονομικός Διευθυντής SIEMENS A.Ε. Πρόεδρος
2. Αλεξόπουλος Ηλίας Deputy Director - Credit Control COSMOTE Α.Ε. Μέλος
3. Γεωργακόπουλος Θεόδωρος Διευθυντής Επιχειρηματικής Πίστης MILLENNIUM BANK A.E. Μέλος

Σε συνέχεια της εκλογής του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κύριος Γιάννης Εφραιμίδης, ICAP Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί ο Σύνδεσμος από τη στιγμή της δημιουργίας του έχει επιδείξει μία μοναδική δυναμική, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι μέσα στους τελευταίους 2 μόλις μήνες διπλασίασε τα μέλη του. Η αδήριτη ανάγκη για τη δημιουργία του Συνδέσμου εδραιώνεται και από το γεγονός ότι ο ρόλος των Credit Risk Managers αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στις λειτουργίες των επιχειρήσεων. Σε μία εποχή, λοιπόν, που ο χρηματοπιστωτικός τομέας αλλά και οι εταιρείες θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ρευστότητας, τα στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία Διαχείρισης του Πιστωτικού Κινδύνου, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να διαχύσουν στην αγορά συστηματικοποιημένη γνώση και ορθές πρακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v