Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπανδρέου: Θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση

Θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση υπογράμμισε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλ;iου του ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου: Θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση
"Θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση υπογράμμισε" ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλiου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μέχρι "τις αρχές του 2010 θα μεριμνήσουμε, ώστε να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας για τις 100 πρώτες ημέρες".

Παράλληλα πρόσθεσε πως ήδη "μέχρι σήμερα έχουμε δώσει σαφή δείγματα για την αποφασιστικότητά μας να μείνουμε πιστοί σε όσα δεσμευτήκαμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κατάσταση στην οποία παραλάβαμε την οικονομία, είναι τραγική. Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση".

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι υπόλογη:

Για τις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για το γεγονός ότι ήξερε αλλά απέκρυπτε από τους πολίτες την πραγματική κατάσταση.
Μέχρι τελευταία μέρα μας μιλούσε για «μαξιλάρι» στον προϋπολογισμό που είχε εξασφαλίσει. Ούτε και αυτό βρήκαμε".

Πρόσθεσε ακόμη: "Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα την ξεπεράσουμε.

Προσπαθούμε για το νοικοκύρεμα, την ανάταξη της οικονομίας και την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

Για αυτό εργαζόμαστε καθημερινά. Και θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες της χώρας, στις δυνατότητες της Ελληνίδας και του Έλληνα, στην πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού".


* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v