Ξεκινούν οι έλεγχοι στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την ερχόμενη εβδομάδα και με καθυστέρηση ενάμιση μήνα ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσαν οι γενικοί γραμματείς Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ξεκινούν οι έλεγχοι στο πετρέλαιο θέρμανσης
Την ερχόμενη εβδομάδα και με καθυστέρηση ενάμιση μήνα ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι γενικοί γραμματείς Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Δ. Σπυράκος και Στ. Κομνηνός.

Όπως ανακοινώθηκε οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου δεν θα διενεργούν στο μέλλον μόνο πρωτοβάθμιους ελέγχους αλλά θα εποπτεύουν, θα συντονίζουν και θα εκπαιδεύουν τους συναδέλφούς τους των νομαρχιών, οι οποίοι συγκροτώντας κλιμάκια θα ελέγχουν τα βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου.

Σχετικά με τη σύσταση μικτών κλιμακίων (ΚΕΔΑΚ, ΥΠΕΕ και γενική γραμματεία Εμπορίου) για τους ελέγχους στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχαν εξαγγείλει η υπουργός Λ. Κατσέλη και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης αναφέρθηκε ότι αυτό το διάστημα γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις.

Σε ότι αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων ο κ. Κομνηνός είπε ότι η αρμοδιότητα θα περάσει στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναφορικά με την τοποθέτηση φορολογικών ταμειακών μηχανών στα πρατήρια από τους γενικούς γραμματείς αναφέρθηκε ότι με το θέμα ασχολείται το υπουργείο οικονομικών.

Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο Τιμών οι γενικοί γραμματείς ανέφεραν ότι θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα η αγορανομική διάταξη βάση της οποίας τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να ενημερώνουν το Παρατηρήτριο κάθε 15 μέρες για τις τιμές 1.000 προϊόντων.

Εν τω μεταξύ και σε ότι αφορά το αίτημα του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων μια επί πλέον Κυριακή την εορταστική περίοδο ο κ. Κομνηνός ανέφερε ότι το θέμα είναι υπό διαβούλευση και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και οι ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θα γίνουν, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v