ΥΠΟΙΟ: Ανακλήθηκε ο διορισμός Α. Κουτούπη

Σε ανάκληση του διορισμού του κ. Ανδρέα Κουτούπη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ προχώρησε η κυβέρνηση, λόγω των προηγούμενων δημόσιων τοποθετήσεών του στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook.

ΥΠΟΙΟ: Ανακλήθηκε ο διορισμός Α. Κουτούπη
Σε ανάκληση του διορισμού του κ. Ανδρέα Κουτούπη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ προχώρησε η κυβέρνηση, λόγω των προηγούμενων δημόσιων τοποθετήσεών του στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουτούπης διορίστηκε με βάση το βιογραφικό του, ενώ τον κάλεσε και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δύο φορές σε συνέντευξη πριν από τον διορισμό. 

Ωστόσο, εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι  "έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του Διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης".
 
Σύμφωνα με το "Βήμα", ο κ. Κουτούπης ήταν γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στον Πειραιά, ενώ στη σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει ειρωνικά σχόλια για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Ο Γιώργος μπορεί να τα καταφέρει... Θα του στείλω βιογραφικό... Θα τα κονομήσουμε... Γουστάρω πολύ», φέρεται να έγραφε.

Ανεξαρτήτως των τυπικών του προσόντων, αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος. "Για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση".

Ο κ. Κουτούπης διορίστηκε Γενικός Γραμματέας των ΔΕΚΟ στις 30/11, ενώ σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο Συμβουλευτικό Τμήμα της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος, και Διδάσκων Λογιστικής και Εσωτερικού Ελέγχου στο τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Μεταπτυχιακό Φορολογίας και Ελεγκτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ), του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών του Hνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, του Διεθνούς Συνδέσμου κατά της Απάτης (ACFE), του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης (HACFE) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων), καθώς επίσης και εκπρόσωπος του ΕΙΕΕ στον Φορέα Διαβούλευσης για την προστασία από το Ξέπλυμα Χρήματος.

Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο (City University Business School, London-UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (MIIA, PIIA, CIA, CCSA).


Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των υπουργείων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος.

Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά αξιόλογο και για τον λόγο αυτόν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του Διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης.

Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξαρτήτως των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος. Για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση.

Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v