ΥΠΟΙΟ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ομόλογα

Καμιά τράπεζα δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ σημείωσε ότι δεν εξετάζεται η πώληση ομολόγων στην Κίνα, μεταδίδει το Reuters.

ΥΠΟΙΟ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ομόλογα
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Ecofin.

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ούτε οι Ιταλικές, ούτε άλλες τράπεζες έχουν λόγο να ανησυχούν για τα ελληνικά ομόλογα", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν η Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει σέ πώληση ομολόγων στην Κίνα, απάντησε ότι "δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο πως, όπως και κάθε χώρα, εξετάζουμε την πιθανή διασπορά των δανειακών μας αναγκών".

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι αφορούν την έως τώρα πολιτική που ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. "H σημερινή απόφαση είναι μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και τις δικές μας. Η δική μας πολιτική θα φανεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα κατατεθεί τον Ιανουάριο και θα κριθεί από την Ε.Ε. στις 16 Φεβορυαρίου", τόνισε χαρακτηριστικά.    

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Προϋπολογισμός του 2010 έχει διπλό στόχο, να στηρίξει αφενός την ανάπτυξη και αφ' ετέρου, να συμμαζέψει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, με συγκεκριμένο στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v