Η Λ. Κατσέλη στο ετήσιο φόρουμ της Capital Link

Το ετήσιο φόρουμ της Capital Link θα ξεκινήσει αύριο, στο Metropolitan Club του Μανχάταν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τίτλο: «Ελλάδα: προετοιμάζοντας την ανάκαμψη».

Η Λ. Κατσέλη στο ετήσιο φόρουμ της Capital Link
Το ετήσιο φόρουμ της εταιρίας Capital Link θα ξεκινήσει αύριο, 3 Δεκεμβρίου 2009, στο Metropolitan Club του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, φέροντας τον τίτλο: «Ελλάδα: προετοιμάζοντας την ανάκαμψη».

Στη διάρκειά του η Ελληνική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, θα έχει τη δυνατότητα να εγείρει το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τις ευκαιρίες και τα περιθώρια ανάκαμψης και αναζωογόνησης που προσφέρει η Ελληνική οικονομία.

Στο φόρουμ θα συμμετέχει και η εταιρία Invest in Greece, εκπροσωπούμενη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Απόστολο Τσουκαλά, ο οποίος θα προβάλλει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στον κλάδο της Ενέργειας, των Νέων Τεχνολογιών και του Real Estate.

Κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού συνεδρίου, η κα Κατσέλη θα αναπτύξει τις πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση με στόχο την άρση των αντικινήτρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα αναφερθεί διεξοδικά στις προτεραιότητες του Υπουργείου για αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων καθώς και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Με τη σειρά του o κ. Τσουκαλάς θα υπογραμμίσει τον εξωστρεφή ρόλο της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο των ενεργειών που χρειάζεται να έχουν υπόψη τους οι επενδυτές στην εφαρμογή των επιχειρηματικών τους σχεδίων, καθώς και την πρόθεση της Invest in Greece να σταθεί δίπλα τους παρέχοντάς τους εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v