Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ:Εισήγηση για τα πρόστιμα σε 5 σούπερ μάρκετ

Την επικύρωση των προστίμων που επέβαλε το 2005 η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που είχαν συστήσει καρτέλ θα εισηγηθεί αύριο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο σύμβουλος κ. Ι. Γράβαρης.

ΣτΕ:Εισήγηση για τα πρόστιμα σε 5 σούπερ μάρκετ
Την επικύρωση των προστίμων που επέβαλε το 2005 η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που είχαν συστήσει καρτέλ θα εισηγηθεί αύριο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος κ. Ι. Γράβαρης.

Ο σύμβουλος αναμένεται να υποστηρίξει οτι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με νόμιμη διαδικασία καθώς «ούτε από το γράμμα ούτε από το σκοπό του νόμου εμποδίζεται η εκδοση δύο ανεξάρτητων αποφάσεων» για το ίδιο θέμα εφόσον αυτό ενδείκνυται κατα την κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
 
Περαιτέρω ο κ. Γράβαρης αναμένεται να ταχθεί υπερ της συνταγματικότητας της θέσπισης του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με υπουργική απόφαση και όχι με προεδρικό διάταγμα.

Το συνολικό ύψος των προστίμων που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ ήταν 1.6 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση θα απασχολήσει λόγω σπουδαιότητος την Ολομέλεια καθώς το β’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εκρινε οτι η διαδικασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή των προστίμων ήταν παράνομη αφού εκδόθηκαν δύο διαφορετικές αποφάσεις.

Συμφωνα με το β’ τμήμα του ΣτΕ παραβιάστηκε το ενιαίο της διαδικασίας καθώς θα έπρεπε με την ίδια απόφαση με την οποία διαπιστώνεται η διάπραξη της παράβασης να επιβάλλεται και το σχετικό πρόστιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v