Εισήγηση σε ΣτΕ για ανάκληση άδειας 5 βιομηχανιών

Την ανάκληση των αδειών λειτουργίας πέντε βιομηχανιών στην περιοχή των Οινοφύτων οι οποίες με τα απόβλητά τους ρυπαίνουν τον ποταμό Ασωπό και την ευρύτερη περιοχή, ζήτησε με εισήγησή της στο ΣτΕ, η Αικ. Σακελλαροπούλου.

Εισήγηση σε ΣτΕ για ανάκληση άδειας 5 βιομηχανιών
Την ανάκληση των αδειών λειτουργίας πέντε βιομηχανιών στην περιοχή των Οινοφύτων οι οποίες με τα απόβλητά τους ρυπαίνουν τον ποταμό Ασωπό και την ευρύτερη περιοχή, ζήτησε με εισήγησή της στο Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η σύμβουλος κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Στην εισήγησή της η κ. Σακελλαροπούλου επικαλέστηκε δύο εκθέσεις ελέγχου του 2007 που επιβεβαιώνουν την ρύπανση του ποταμού και της ευρύτερης περιοχής από τις βιομηχανίες.

Η ίδια επέκρινε επίσης την Νομαρχία, η οποία ενώ όφειλε να εξετάσει την νομιμότητα των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών δεν άσκησε τον σχετικό έλεγχο.

Η εισηγήτρια ζήτησε επίσης να γίνουν δεκτές οι προσφυγές του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού καθώς και της οικολογικής οργάνωσης «Πολίτες της Αειφορίας» που στρέφονται κατά των αποφάσεων της Νομαρχίας με τις οποίες επετράπη η λειτουργία των βιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v