Χαιρετισμός Παπακωνσταντίνου στην ΕΕΔΕ

Στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΕΕΔΕ "Leadership in a new world" στο Μέγαρο Μουσικής ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χώρα έχει τεράστια ελλείμματα και χρέη, τα οποία αν δεν δαμάσουμε, θα μας δαμάσουν.

Χαιρετισμός Παπακωνσταντίνου στην ΕΕΔΕ
Στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΕΕΔΕ "Leadership in a new world" στο Μέγαρο Μουσικής ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χώρα έχει τεράστια ελλείμματα και χρέη, τα οποία αν δεν δαμάσουμε, θα μας δαμάσουν. 

Αναλυτικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι "η χώρα έχει πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Ναι, η χώρα έχει τεράστια ελλείμματα και χρέη, τα οποία αν δεν δαμάσουμε, θα μας δαμάσουν. Ναι, η χώρα έχει ένα παραγωγικό πρόσωπο που έχει εξαντλήσει τα όριά του και το ξέρουμε όλοι μας. Και πρέπει, επειγόντως, να βρούμε το νέο και να στρέψουμε παραγωγικούς πόρους σε νέες αγορές, σε νέες υπηρεσίες, σε νέα προϊόντα".

"Αλλά αυτή η χώρα έχει και μία σειρά από πράγματα, που εμένα τουλάχιστον με κάνουν αισιόδοξο. Ένα πραγματικά σπάνιο παραγωγικό δυναμικό. Και το βλέπουμε παντού. Το βλέπουμε και με τις ελληνικές επιχειρήσεις, που κάνουν εξαιρετική δουλειά, εξάγουν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά και με τους Έλληνες, που δουλεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό."

Αυτή η χώρα έχει αυτή τη στιγμή μία πολιτική ηγεσία έτοιμη να κάνει τις βαθιές τομές σε έναν δημόσιο τομέα, που ξέρουμε ότι είναι σπάταλος και ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ξοδεύει περίπου όσο ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πράξη ο Έλληνας πολίτης δεν έχει τις υπηρεσίες, τις οποίες πληρώνει.

Είναι έτοιμη να κάνει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, στο οποίο δεν θα φοροδιαφεύγει ένα πολύ μεγάλο μέρος. Να πάρει αποφάσεις που θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού μας συστήματος. Να κάνει βαθιές τομές σε ένα σύστημα εκπαίδευσης, που βλέπουμε ότι έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα.

"Παρά τις δυσκολίες, θέλω να είμαι αισιόδοξος. Και αυτήν την αισιοδοξία θέλω να την μεταφέρω. Είμαστε μία νέα Κυβέρνηση, 50 μόλις ημερών, που ξεκίνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που πιστεύω ότι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα αρχίζει, ήδη, και δείχνει ένα έργο. Και βήμα – βήμα ανακτά την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές, στους διεθνείς εταίρους μας και προχωρά στις μεγάλες τομές και αλλαγές". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v