Πρόσκληση Ράπανου στην ΟΤΟΕ για συνάντηση

Σε συνάντηση κάλεσε την ΟΤΟΕ ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Βασίλειος Ράπανος στις 7/12 με σκοπό την αποκατάσταση του διαλόγου στο πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων.

Πρόσκληση Ράπανου στην ΟΤΟΕ για συνάντηση
Ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Βασίλειος Ράπανος προσκάλεσε το Προεδρείο της ΟΤΟΕ την προσεχή Δευτέρα 7/12/09 και ώρα 5 το απόγευμα σε συνάντηση, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από το εθιμοτυπικό μέρος και τα ανοιχτά θέματα, που υπάρχουν μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών και αφορούν στην αποκατάσταση του διαλόγου και των Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η πρωτοβουλία της πρόσκλησης που ανήκει εξ ολοκλήρου στον νέο Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, σηματοδοτεί μια άλλη αντίληψη σχέσεων και αντιμετώπισης του συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων των εργαζομένων, η οποία όμως ελπίζουμε να συνοδευτεί και με πράξεις, που θα αποκαθιστούν την θεσμοθετημένη νομιμότητα στις σχέσεις των δύο πλευρών, που είχε διαταραχθεί σοβαρά με τις προκλητικές ενέργειες και τις μεθοδευμένες επιθέσεις της προηγούμενης Διοίκησης της Εθνικής εναντίον της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ θα προσέλθει στη συνάντηση με καλές προθέσεις, ελπίζοντας σε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων σε όλα τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει, ότι η αναγνώριση και ο σεβασμός των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις, αλλά και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα εκλείψουν από την ημερήσια διάταξη .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v