Fitch: Υποβαθμίζει 5 ελληνικές τράπεζες

Σε υποβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, ΑΤΕ και Πειραιώς προχώρησε η Fitch, σε συνέχεια υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Fitch: Υποβαθμίζει 5 ελληνικές τράπεζες
Σε υποβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Αγροτικής προχώρησε η Fitch, σε συνέχεια της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος, οι υποβαθμίσεις αντανακλούν την εκτίμησή του ότι ενώ η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει τις τράπεζες παραμένει άθικτη, η ικανότητά της να το πράξει έχει μειωθεί, όπως φαίνεται και στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας.    

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς στο ΒΒΒ+ από Α-

Τα outlook των Alpha, Eurobank και Πειραιώς είναι αρνητικά ενώ το outlook της Εθνικής είναι σταθερό.

Παράλληλα, υποβάθμισε την αξιολόγηση της Αγροτικής σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ με αρνητικό outlook.

Ο οίκος σημειώνει ότι η "μεμονωμένη" αξιολόγηση (individual rating) των Εθνικής, Alpha, Eurobank και Πειραιώς διατηρείται ως έχει, αντανακλώντας τα ισχυρά δίκτυα καταστημάτων, την ανθεκτική ικανότητα παραγωγής κερδών, την ισχυρή ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v