Επιστολή Ραγκούση στον Ν.Κακλαμάνη για σκουπίδια

Να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αθηναίων ζητά από το δήμαρχο της πόλης Ν. Κακλαμάνη με επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούσης.

Επιστολή Ραγκούση στον Ν.Κακλαμάνη για σκουπίδια
Να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αθηναίων ζητά από το δήμαρχο της πόλης Ν. Κακλαμάνη με επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούσης.

Εν συνεχεία, ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των απεργών, ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται το μεσημέρι στις 14:00.   

Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη:

"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Απευθύνομαι σε σας λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην πόλη της Αθήνας σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μια δυσάρεστη εξαίρεση, καθώς είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα στον οποίο τα σκουπίδια σωρεύονται δημιουργώντας προφανή προβλήματα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ιδίως στη σημερινή επιβαρυμένη συγκυρία.

Άλλωστε, τα αιτήματα των απεργών συμβασιούχων του Δήμου σας που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, όπως είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και στους ίδιους, γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μονιμοποίηση τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων. Αλλά και η προσαύξηση της μοριοδότησής τους είναι καταφανώς άδικη και έχει βάσιμα επικριθεί ως αντισυνταγματική.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι συμβασιούχοι έργου που είχαν προσληφθεί με το προϋπάρχον καθεστώς, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, μόνο με απόφαση του Δημάρχου στην περίπτωση των Δήμων, δεν μπορούν επιπλέον να ευνοούνται με προσαυξημένη μοριοδότηση, έναντι όλων των άλλων, οι οποίοι δεν είχαν το προνόμιο της εύνοιας αυτής. Μια τέτοια προσαύξηση θα αδικούσε την τεράστια πλειοψηφία, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας.

Οφείλω πέραν τούτου να επισημάνω ότι, παρά το γεγονός ότι η απεργία αυτή κηρύχθηκε για τρεις ημέρες παράνομη και καταχρηστική με δικαστική απόφαση, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε το προηγούμενο τριήμερο γεμάτο σκουπίδια. Αυτό το διαπίστωσαν όλοι, και ιδιαίτερα οι δημότες της Αθήνας, το βεβαίωσε δε η ΕΛΑΣ που είχε ζητήσει την επείγουσα αποκομιδή.

Είναι τη στιγμή αυτή απαραίτητο να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα, να προληφθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης και ιδίως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Σας παρακαλώ γι’ αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v