Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΚΑ: Τι διευκρινίζει για το έργο στο Βοτανικό

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η Βωβός εξασφάλισε το πράσινο φώς για την κατασκευή που εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, προχώρησε το ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας ότι ζήτησε κοινή πρόταση από τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΥΠΕΚΑ: Τι διευκρινίζει για το έργο στο Βοτανικό
Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η Βωβός εξασφάλισε το πράσινο φώς για την κατασκευή που εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, προχώρησε το ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας ότι ζήτησε κοινή πρόταση από τους εμπλεκόμενους φορείς.     

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «η εταιρεία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό» από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), επισημαίνεται ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο Αθηναίων, Παναθηναϊκό, εταιρεία Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική) να υποβάλουν κοινή πρόταση για την καλύτερη δυνατή λύση με σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Νωρίτερα, το euro2day μετέδωσε:

Βωβός: Πράσινο φως για τον Βοτανικό

Το πράσινο φως για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό φαίνεται πως εξασφαλίζει από το υπουργείο Περιβάλλοντος η εταιρία Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, σε συνάντηση που είχαν προ ημερών η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη και ο επικεφαλής της εισηγμένης κ. Μπάμπης Βωβός, υπήρξε καταρχήν συμφωνία για την υλοποίηση του σχεδίου της διπλής ανάπλασης Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας στο σύνολό της.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βωβός παρουσίασε στην υπουργό μια σειρά επιπλέον παραχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η εταιρία του με στόχο την εξασφάλιση του ισοζύγιου πρασίνου και την πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Κατόπιν αυτού, το υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει ουσιαστικά το πράσινο φως για την επένδυση των 250 εκατ. ευρώ που προωθεί η Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική στον Βοτανικό.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα αποστείλει στον δήμο Αθηναίων πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε αυτή να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και εν συνεχεία να οριστικοποιηθεί από το υπουργείο.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση θα είναι απόλυτα σύννομη με τις αποφάσεις του ΣτΕ έτσι ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε αμφισβήτησή της στο μέλλον.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v