Προτάσεις του ΠΣΕ για μία εξωστρεφή οικονομία

"Η Εθνική Στρατηγική για την εξωστρέφεια της οικονομίας θα πρέπει να είναι συνεκτική και ολοκληρωμένη", επεσήμανε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Προτάσεις του ΠΣΕ για μία εξωστρεφή οικονομία
Τις θέσεις, τις εισηγήσεις και τα σχόλια των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση φορολογική μεταρρύθμιση επεξεργάζονται οι εμπειρογνώμονες του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο οποίος συμμετέχει στο σχετικό διάλογο ύστερα από σχετική πρόσκληση του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα, με την Πρόεδρο του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, η φορολογική μεταρρύθμιση εντάσσεται σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων, που θα πρέπει να αφορούν την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

«Η Εθνική Στρατηγική για την εξωστρέφεια της οικονομίας θα πρέπει να είναι συνεκτική και ολοκληρωμένη και να συνδεθεί άμεσα με τις άλλες εθνικές πολιτικές, όπως είναι και η φορολογική μεταρρύθμιση. Θα πρέπει όμως να συνδεθεί παράλληλα και με τις πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και με τη στήριξη παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, από τον πρωτογενή τομέα ως τον τριτογενή».

«Χαιρετίζουμε την πρόσκλησή μας στο διάλογο, που αποδεικνύει ότι η συνειδητοποίηση της ανάγκης για μία πιο εξωστρεφή οικονομία είναι πλέον καθολική, αλλά αποτελεί και το αναγκαίο πρώτο βήμα. Πλέον απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις που θα μετουσιώσουν το όραμα αυτό σε κυρίαρχη οικονομική πολιτική της χώρας, με δράσεις όπως: 

* Άρση χρόνιων εμποδίων της εξαγωγικής δραστηριότητας και καθιέρωση κινήτρων για εξαγωγές και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πολλά εκ των οποίων εμπίπτουν στη φορολογική μεταρρύθμιση 

* Οριζόντια συνεργασία και συμπράξεις κρατικών φορέων και δομών της διεθνούς οικονομικής πολιτικής της χώρας και της οικονομικής της διπλωματίας, με τους συλλογικούς φορείς των επιχειρήσεων και τις ίδιες της επιχειρήσεις». 

* Μία νέα στόχευση χρηματοδοτήσεων προς την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με πόρους από το ΕΣΠΑ και διαθέσιμα, αλλά αναξιοποίητα ακόμη κονδύλια

Για τους Έλληνες εξαγωγείς, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο προς την οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v