Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στο BBC

"Η Ελλάδα δεν είναι η επόμενη Ισλανδία, ούτε το επόμενο Ντουμπάι", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στο BBC
«Η Ελλάδα δεν είναι η επόμενη Ισλανδία, ούτε το επόμενο Ντουμπάι. Η Ελλάδα είναι ένα φερέγγυο κράτος, είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά το σημαντικότερο, διαθέτει μια κυβέρνηση η οποία πράττει αυτό που χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει την πολύ σοβαρή δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με έναν προϋπολογισμό που μειώνει το έλλειμμα κατά περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες». «Το πράττει με συγκεκριμένα μέτρα που μειώνουν τις δαπάνες και αυξάνουν τα κρατικά έσοδα, ενώ αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα δομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το φορολογικό σύστημα, με τη διαδικασία του προϋπολογισμού, με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα μας αξίζει μια θέση στην ευρωζώνη, διότι «τηρεί τους κανόνες», ενώ υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι το μόνο κράτος-μέλος της ευρωζώνης με έλλειμμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v