Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη του Ι. Μαγκριώτη στα αντιπλημμυρικά έργα

Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα  το τεχνικό της οδού Θερμαϊκού, που ανήκει στο έργο της «Διευθέτησης του ρέματος Περαίας», ποσού σύμβασης 1.700.000 ευρώ και το ρέμα Αγίας Τριάδας, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Επίσκεψη του Ι. Μαγκριώτη στα αντιπλημμυρικά έργα
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΥΔΕ Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γ. Αλεξανδρή το τεχνικό της οδού Θερμαϊκού, που ανήκει στο έργο της «Διευθέτησης του ρέματος Περαίας», ποσού σύμβασης 1.700.000 ευρώ και το ρέμα Αγίας Τριάδας (οδού Δαιδάλου), το οποίο έχει ολοκληρωθεί και έχει δαπάνη 550.000 ευρώ.

Ειδικότερα για το έργο της «Διευθέτησης του ρέματος Περαίας», το οποίο έχει καθυστερήσει, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε, ότι πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του εντός του επόμενου έτους.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης, τόνισε:

«Από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής μας, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, όπως βέβαια και για όλα τα αστικά κέντρα για όλη τη χώρα. Οι κλιματικές αλλαγές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα μας δίνουν δυσάρεστα γεγονότα και καταστροφικά αποτελέσματα και απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό ακριβώς είμαστε σήμερα εδώ, στο Δήμο Θερμαϊκού, σε δύο έργα που το ένα έχει ολοκληρωθεί και το άλλο είναι σε εξέλιξη. Επίσης αυτή τη στιγμή εκπονείται μια μελέτη για πέντε ρέματα του δήμου. Ελπίζουμε πως με την γρήγορη ολοκλήρωσή της, θα χρηματοδοτηθεί και η κατασκευή αυτών των ρεμάτων, ούτως ώστε να θωρακιστεί μια περιοχή πολύπαθη, από πλημμυρικά φαινόμενα. Μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έμεινε αθωράκιστη από υποδομές, ειδικά από αντιπλημμυρικές. Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τους υπευθύνους της υπηρεσίας μας, με το Δήμαρχο, τη Διοίκηση και τους εργοταξιάρχες, για να δούμε την εξέλιξη των έργων.

Θέλω να τονίσω, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα διασφαλίσουμε τους πόρους για τα αντιπλημμυρικά έργα και θα ολοκληρώσουμε τις αντιπλημμυρικές υποδομές στο πολεοδομικό συγκρότημα. Πιο μεγάλη σημασία έχει όμως να συντονιζόμαστε όλοι οι φορείς και οι πολίτες, να δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα έργα αυτά, γιατί πολλές φορές μια στιγμιαία ενόχληση στην επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία οδηγεί σε αναστολές ή καθυστερήσεις των έργων, μπορεί να κοστίσει πρωτίστως στους ανθρώπους της περιοχής. Είμαστε εδώ για να δούμε τη γρήγορη ολοκλήρωση των έργων, για να ενισχυθεί και να προστατευθεί η περιοχή και την καλοκαιρινή σαιζόν θα είναι απολύτως ασφαλής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ύψος των χρημάτων ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε:

«Τα χρήματα είναι σημαντικά, γιατί είναι και μεγάλης έκτασης οι επεμβάσεις. Οι μελέτες είναι της τάξης των 600.000 ευρώ περίπου και η κατασκευή τους είναι περίπου 1,5 με 2 εκ. ευρώ. Δεν είναι λίγα τα λεφτά, αλλά δεν είναι και πολλά για το σκοπό, για τον οποίο διατίθενται».

Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θερμαϊκού, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Διοίκηση του Δήμου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Β. Γερανίδης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΔΕ Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και συζητηθήκαν θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές υποδομές της περιοχής του Θερμαϊκού.
Στο αίτημα του Δημάρχου για την προσθήκη μελέτης για τα δύο υπολειπόμενα ρέματα ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε να το εξετάσει, καθώς με αυτά τα δύο ρέματα ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της επαναλειτουργίας της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας και της διαπλάτυνσης του δρόμου Περαίας – Μηχανιώνας.

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε, ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα, να μη χαθούν πόροι αλλά και να επιταχυνθεί η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v