Παραιτήθηκε ο υφυπ. Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν, η παραίτηση του υφυπουργού έγινε δεκτή.

Παραιτήθηκε ο υφυπ. Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Ντίνος Ρόβλιας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η παραίτηση του κ. Ρόβλια έγινε "για λόγους αρχής", ενώ έγινε αποδεκτή απο την κυβέρνηση

Το όνομα του υφυπουργού ενεπλάκη σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ρόβλιας μεσολαβούσε ώστε να προβληθούν αιτήματα - ρουσφέτια για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών και στρατιωτικών.

Ο κ. Ρόβλιας συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, ενώ σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ανέλαβε να καταρτίσει κώδικα δεοντολογίας για τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης αλλά και για τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την παραίτηση Ρόβλια

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ανακοινώνοντας την παραίτηση του κ. Ρόβλια τόνισε ότι ο υφυπουργός «μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή».

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός για όλα αυτά τα θέματα επισήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθούν κανόνες δεοντολογίας, που θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα και ανέθεσε τη σχετική εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.


Τι δήλωσε ο Ντ. Ρόβλιας

Ο κ. Ντίνος Ρόβλιας, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα που εμφανίζουν το πολιτικό του γραφείο να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών.

Ειδικότερα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε: "Υπέβαλα σήμερα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου μετά από δημοσιεύματα που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο μου να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο Πρωθυπουργός την έκανε δεκτή.

Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας".



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v