Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλη:Τι είπε μετά τη συνάντηση με Επιμελητήρια

Στις 12 Ιανουαρίου, με το άνοιγμα της Βουλής, θα ψηφιστεί από την ολομέλεια το νομοσχέδιο ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων ενώ έως τα τέλη του μήνα θα έχει ψηφιστεί και το ν/σ για χρέη καταναλωτών, δήλωσε η Λ. Κατσέλη.

Κατσέλη:Τι είπε μετά τη συνάντηση με Επιμελητήρια
Στις 12 Ιανουαρίου, με το άνοιγμα της Βουλής, θα ψηφιστεί από την ολομέλεια το νομοσχέδιο ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων ενώ έως τα τέλη του μήνα θα έχει ψηφιστεί και το ν/σ για τα χρέη των καταναλωτών, εκτίμησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη. 
 
"Η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων ξεκινά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εντός μισής ώρας. Θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια με το άνοιγμα της Βουλής στις 12 Ιανουαρίου. Εκείνη τη βδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή και το δεύτερο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών, ώστε την αμέσως επόμενη βδομάδα να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια" έδωσε το χρονοδιάγραμμα η υπουργός.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με την κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Η ανάκαμψη της οικονομίας και η παραγωγικής αναδιάρθρωση του τόπου είναι εθνικό στοίχημα. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο κ. Κασιμάτης ως Πρόεδρος της, αυτή τη στιγμή είναι οι κυριότεροι σύμβουλοι της Πολιτείας για τα ζητήματα αυτά.

Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε τους προσεχείς μήνες, έτσι ώστε πραγματικά να δώσουμε ρευστότητα στην αγορά, να αναθερμάνουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε στη μεγάλη τομή που έχουμε εξαγγείλει, στην απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, με τη συνεργασία των επιμελητηρίων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Δεν θέλουμε να αλλάξουμε μόνο το νόμο. Πρέπει να προετοιμαστεί και το έδαφος, έτσι ώστε ο επενδυτής να έχει ένα φιλικό περιβάλλον να μπορεί να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση του επενδυτικού του σχεδίου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v